Factoren om rekening mee te houden bij gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder. Hoewel ze een industriële uitstraling hebben, zijn ze ook sfeervol en bovendien praktisch. Met de huidige tactieken zijn er diverse mogelijkheden met gietvloeren. Bijna alle kleuren zijn mogelijk, evenals diverse samenstelling met verschillende hardheden en voordelen. Houd met de volgende factoren rekening bij het uitkiezen van een specifiek type gietvloer.

 

De hardheid van de gietvloer

Een gietvloer bestaat uit een samenstelling van kunststoffen die na het uitgieten hard worden. Het hangt echter van de samenstelling af hoe hard de gietvloer is en in welke mate er verkleuring van de gietvloer kan optreden. Het hardste type gietvloer is de epoxy gietvloer, bestaande uit twee kunstharsen.

 

Wanneer een epoxy coating is uitgehard, is deze maar liefst twee keer zo sterk als een betonnen vloer. Dit zorgt echter voor een minder prettig loopcomfort, waardoor de epoxy gietvloer minder populair is in woonhuizen en meer in fabriekshallen. Voor woonhuizen is een meer elastische, licht verende gietvloer geschikter.