post

Verschillende soorten hout

Wil je een houten schutting? Dan kan je kiezen uit diverse soorten houten. In dit blog ga ik je hier meer over vertellen. Zo heb je bijvoorbeeld Scandinavisch Grenen. Dit zijn geïmpregneerde grenen die verduurzaamd zijn. Je hebt hierbij het KOMO-keurmerk, waardoor het een milieuverantwoord product is. Het is naaldhout vanuit Scandinavië. Omdat het koude klimaat daar minder snel groeit kent het hout een hoge dichtheid waardoor het ook een langere levensduur heeft. De douglas-kernhout is hout vanuit de douglas bomen. Een boom bestaat uit kernhout en spinthout. Het spinthout verzorgt de stroom van de sap en heeft niet dezelfde hardheid als de kern van de boom. Je kunt deze twee delen van een boom door de kleur van elkaar onderscheiden. De Red Class wood is afkomstig uit Rusland en relatief nieuw. Dit is een naaldhout boom en wordt thermisch behandeld, waardoor het maatvast is en een hoge duurzaamheid kent. Een ander groot voordeel is de beschikbaarheid. Ook kan de kleur erg lang meegaan, langer dan de douglas schutting.

houten schutting

Hardhouten schutting

Je kan ook kiezen voor de hardhouten schutting. Deze schutting kent van alle varianten de langste levensduur. De tuinschermen hebben een fraaie roodbruine kleur en gaan minimaal 25 jaar mee. De staalsoorten die komen kijken bij de schutting zijn van RVS, waardoor het metaal lang meegaat en minder snel last heeft van roestvorming. De palen worden gemaakt van hardhouten schuttingpalen, de palen zijn 8,5 x 8,5 cm dik uitgevoerd en erg robuust.

post

Kunstgras gekocht bij Gras en Groen

Heb je kunstgras met valdemping gekocht, dan kun je hier meer lezen over de voorwaarden. Het bedrijf gras en groen heeft een volledig aanbod waarin het alles nauwkeurig en zorgvuldig beschrijft, zo weet je welke goederen ze leveren en wat het precies is. Deze omschrijving moet zo goed gedetailleerd zijn dat de klant een goede beoordeling kan maken. Het aanbod, waaronder de offerte wordt verstaan, vermeldt wanneer het bedrijf met de werkzaamheden beginnen en geven een zo specifiek mogelijke indicatie van het moment van de oplevering. Ook geeft het aanbod inzicht in de prijs van de materialen en hoe de prijsvormingsmethode tot stand is gekomen, zo heb je de aanneemsom of regie. Bij de prijsvormingsmethode komen klant en bedrijf overheen dat er een vast bedrag wordt betaald, inclusief btw. Bij prijsvormingsmethode regie doet het bedrijf een nauwkeurige opgave van de prijsfactoren inclusief btw met o.a. een uurtarief, de eenheidsprijzen en welke materialen er gebruikt gaan worden. Het bedrijf kan op verzoek van de klant een indicatie geven van de te verwachten uitvoeringskosten door een richtprijs te noemen.

valdemping

Uurtarief

Onder het uurtarief wordt verstaan dat de vergoeding voor het verrichten van de werkzaamheden gedurende de tijd van een uur wordt gerekend, vanuit een persoon. Dit is inclusief btw. Zo brengt het bedrijf aan het eind het totaal aantal uren in rekening, met inbegrip van de tijd voor de verplaatsing naar en van het werk. Het aanbod geeft ook aan hoe er betaald kan worden en wat daarin de voorwaarden zijn.

post

De juiste zwembaden webshop vinden voor deze zomer

In de zomer is het voor veel mensen erg fijn om een zwembad te hebben. Je denkt hierbij misschien meteen aan een ingegraven zwembad, maar je kunt er ook voor kiezen om een zwembad te kopen wat je zelf nog op moet zetten. Dit is een optie voor de mensen die wat minder geld over hebben voor een zwembad. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om een zwembad te kopen wat tijdelijk in je tuin kan staan. Als je een zwembad wilt aanschaffen, moet je er alleen voor zorgen dat je de juiste zwembaden webshop vindt. Op die manier weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je zwembad. 

zwembaden webshop

Een zwembad kopen

Er zijn veel mensen die een zwembad kopen voor hun kinderen. Voor kinderen is het namelijk erg leuk om in de zomer een zwembad in de tuin te hebben. Zo kunnen de kinderen op ieder gewenst moment verkoeling zoeken in het zwembad. Bovendien is het voor hen leuk om met vriendjes of vriendinnetjes te spelen in het zwembad. Als het je leuk lijkt om een zwembad te kopen wat je kunt opzetten in je tuin, moet je op zoek gaan naar een goede zwembaden webshop die dit verkoopt. 

De grootte van het zwembad

Als je een zwembad wilt gaan kopen, is het vooral van belang om goed na te denken over de grootte van het zwembad wat je koopt. Wanneer je tuin niet zo groot is, is het niet slim om een heel groot zwembad aan te schaffen. Op die manier houdt je namelijk nog maar weinig ruimte over voor de rest van je spullen in je tuin. Juist in de zomer is dit zonde aangezien je dan in de tuin wilt zitten om te genieten van het weer. 

post

Verhuizen Amsterdam en hoe pak je dit aan?

Als je gaat verhuizen Amsterdam en omstreken, of wellicht zelfs binnen Amsterdam, dan is het aan te raden om een verhuisbedrijf in Amsterdam te zoeken, dat niet al te duur is. In dit geval kun je voor je verhuizing heel goed bij MBI verhuisservice terecht. Zij zijn een jong en dynamisch bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in het verhuizen van particulieren en bedrijven. En of het nu om een eenvoudige persoonlijke verhuizing, of om de verhuizing van een groot bedrijf gaat, de vakkundige verhuizers zorgen ervoor dat verhuizen naar Amsterdam nog nooit zo gemakkelijk is geweest. Dus ga je verhuizen, twijfel dan niet en neem even contact met ze op voor een vrijblijvend gesprek, waarin je al je wensen kenbaar kan maken, waarna zij een op maat gemaakte offerte voor je samenstellen. Zo weet je precies wat verhuizen naar Amsterdam gaat kosten.

Wat kost verhuizen naar Amsterdam?

Hoeveel verhuizen naar Amsterdam precies gaat kosten is van een aantal factoren afhankelijk. Binnen Amsterdam en vlak daarbuiten worden geen vervoerskosten in rekening gebracht, dus heb je uitsluitend te maken met de huur van de verhuiswagens het de verhuizers die je in gaat huren om je verhuizing soepel te laten verlopen. Op de site kun je een aantal voorbeelden zien van wat een verhuiswagen met of zonder lift per uur kost en hoe dat tarief zich ontwikkeld indien je 1, 2, 3 of 4 verhuizers bij deze verhuiswagen in wil huren. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de materialen die je nodig hebt en de hoeveelheid daarvan. Schaf je verhuisdozen aan? Een maak je gebruik van inpakpapier of noppenfolie, dan komen die kosten er nog bij. En zo maak je ook extra kosten indien je wil dat de verhuizers je spullen voor je inpakken en/of je meubels demonteren en weer in elkaar zetten. Op deze manier heb je zelf invloed op de kosten voor het verhuizen naar Amsterdam.

Hoe lang duurt verhuizen naar Amsterdam?

Ook de duur van het verhuizen naar Amsterdam is afhankelijk van de hoeveelheid spullen en het aantal verhuizers en verhuiswagens dat je huurt. Zo kan het, als je heel veel spullen moet verhuizen, in veel gevallen praktischer zijn om 2 verhuiswagens en 8 verhuizers in te huren dan 1 verhuiswagen met 4 verhuizers. Uiteindelijk zal 1 verhuiswagen met 4 verhuizers nog een tweede keer moeten rijden, hetgeen meer tijd kost dan 1x met 2 verhuiswagens en 8 verhuizers te rijden. De kosten blijven nagenoeg gelijk, maar je verhuizers zijn per persoon veel fitter na 1x rijden en verhuizen, dan wanneer ze al de hele dag bezig zijn. Dus per saldo ben je minder geld kwijt bij meer verhuizers en verhuiswagens die minder lang bezig zijn. Bovendien heeft het als voordeel dat het sneller gaat, waardoor je veel sneller uitgepakt bent en in je nieuwe huis aan kant bent. Op deze manier is je verhuizing naar Amsterdam simpel en supersnel geregeld. Kijk gerust op Mbiverhuisservice.nl voor meer informatie.

post

De tuintrends voor 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent tijd voor nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Ook als het gaat om je tuin. Grote kans dat je in 2020 meer in je tuin hebt doorgebracht dan jaren daarvoor wegens Covid-19 en wel eens hebt gedacht: waarom heb ik eigenlijk deze tegels? Waarom staat dat tuinstel daar? Denk je dat je tuin wel eens aan een upgrade toe is, of wil je gewoon inspiratie op doen? Lees dan gauw verder, want hieronder lichten we de drie grootste trends voor in je tuin in 2021 toe!

Corona

Ook al gaat het steeds wat beter, Corona zal nog wel even onder ons blijven. Dat betekent dus ook dat we nog steeds niet kunnen reizen of met veel vrienden afspreken om gezellig wat te gaan drinken in de tuin als het weer lekker weer wordt. Daarom zal de ”staycation” nog wel even onder ons blijven: in je eigen tuin op vakantie gaan. Er blijft dus meer budget over de tuin! Heb je altijd al die sauna willen plaatsen, of die gezellige lounge plek creëren onder een houten overkapping? Dan is nú het juiste moment! Je hebt nu eindelijk de kans om het geld in de tuin te steken, en maak er daarom ook echt iets van waar je altijd al over gedroomd hebt. Als je nu de tuin maakt die je altijd al hebt willen hebben, heb je er langer plezier en profijt van!

Meer natuur

Het is geen geheim dat er in Nederland te veel bestrating is en daarom kan de bodem water niet goed op zich nemen. Dit jaar zullen we dan daarom ook veel vaker kiezen voor een tuin die echt in verbinding staat met de natuur. Natuurlijke en gerecyclede materialen krijgen de voorkeur en er zullen ook meer planten en bomen worden geplant. Dit draagt weer bij aan het ecosysteem. Ook zullen we meer kiezen voor hout, denk bijvoorbeeld aan houten tuintegels of een houten veranda.

Groen, groen, groen

Deze trend heeft veel weg van de vorige, namelijk: we willen meer groen. In plaats van een ”concrete jungle” wordt het een ”urban jungle”. Er zal meer groen worden geplaatst, ook op plekken waar je het misschien niet verwacht. Zo zullen ook dakterrassen worden omgetoverd tot ware daktuinen en zal in menig straatbeeld ook meer groen te voorschijn komen. Gemeenten gaan hoogstwaarschijnlijk meer geld in beplanting steken om zo overbestrating tegen te gaan. Maar ook in onze eigen tuin zullen we het merken: we kiezen voor meer planten, bomen en bloemen en vervangen steen voor gras!

post

Huren of kopen?

Kijk eens om je heen in je huis of op je kantoor, hoeveel spullen zie je daar? Veel mensen zijn echte hamsteraars en hopen zo door de jaren heen heel wat eigendommen om zich heen op. Is dit bij jou ook het geval? Je bent dus lang niet de enige. Kopen is voor veel mensen altijd de eerste optie, maar in sommige gevallen kun je een item net zo goed huren. Benieuwd over wat voor items we het dan bijvoorbeeld hebben? Lees deze blog en ontdek meer!

Kantoorartikelen

Het kantoor is een dynamische plek. Of althans, dat was het voor tijden van corona. Er kan van alles gebeuren op het kantoor, en wat voor spullen je daarvoor nodig hebt kan per maand verschillen. Stel het gaat heel goed met het bedrijf, dan worden er meer werknemers aangenomen en dan moet de voorraad computers bijvoorbeeld meegroeien. Maar als het tijden wat minder gaat dan heb je weer net niks aan al die overbodige inventaris… Maak het jezelf daarom als bedrijf gemakkelijk en huur zo veel mogelijk van wat je nodig hebt. Nog een voordeel; met huren neem je vaak meer af dan het product op zich. Vaak is er ook service aan verbonden, of periodieke reparaties. Wel zo makkelijk! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een afvalbak huren? Misschien is dit wel geschikt voor jouw kantoor!

Gereedschap

Veel gereedschap heb je maar heel af en toe nodig. Want heel eerlijk, hoe vaak boor jij nou een gat in je muur, of hoe vaak heb je nou een slijptol nodig? Die situaties zijn in een jaar voor de meeste mensen op 1 hand te tellen. Dus dergelijke producten zijn uitermate geschikt om te huren. Want door te huren betaal je alleen op de momenten dat je dit item nodig hebt, en zo voorkom je dat je betaalt voor iets wat het overgrote deel van de tijd stil in je garage ligt. Nog een voordeel, als je gereedschap huurt heb je ook geen onderhoudskosten hiervoor en ben je er zeker van dat je altijd gereedschap in goede staat krijgt. Dus geen botte zaag of een boor die geen draaivermogen meer heeft… Wel zo makkelijk.

Auto

Ga eens bij jezelf na, hoe vaak maak jij een autorit? Kan het eigenlijk wel uit dat jij een auto voor je deur hebt staan? Bij veel mensen staat een auto, en al helemaal nu iedereen thuiswerkt, het grootste deel van de tijd stil en ongebruikt op straat. En dat terwijl de kosten wel oplopen…. Maak voor jezelf eens de berekening hoeveel het je zou schelen als je in plaats daarvan af en toe een auto zou huren. Met het geld dat je bespaart kun je vast veel leuke dingen doen!

post

Je tijd goed besteden

Een mens wil vaak heel veel dingen in zijn leven bereiken. De een heeft wat grotere doelen voor ogen dan de ander maar voor iedereen geldt dat het doelen zijn die je graag wilt behalen. Een doel wat veel mensen hebben is een eigen bedrijfje beginnen. Het is natuurlijk een heel groot doel om te kunnen zeggen dat je een goed lopend bedrijf hebt! Maar voordat dat zo ver is zal je eerst heel wat stappen moeten zetten om je bedrijf tot iets goeds te brengen. Een eigen bedrijf is super leuk en je kan als het goed is echt doen wat je leuk vindt en waar je passie ligt. We maken dan ook nog het verschil tussen een bedrijf waarbij je goederen verkoopt of een bedrijf waarbij je diensten levert.

Klanten

Als je een eigen bedrijf wilt beginnen heb je natuurlijk wel klanten nodig. Want je kan wel een leuk bedrijf zelf hebben maar zonder klanten kom je nergens. Begin bij familie en vrienden te informeren over jouw nieuwe bedrijf. Vraag aan hun ook of ze in hun omgeving een beetje reclame kunnen maken voor jou bedrijf. Op die manier heb je al een hele hoop klanten. Een ander idee is om naar verschillende netwerk borrels te gaan. Zo ontmoet je andere werknemers in jouw branche en zo kan je ook ideeën uitwisselen. Op die manier maak je natuurlijk ook gelijk een beetje reclame voor jou eigen bedrijf door te netwerken. Het is ook een idee om reclame te gaan maken op social media. Veel jongeren zijn daar erg actief op tegenwoordig.  

Een leuke inrichting

Als je hebt gekozen voor een bedrijfspand dan is het een goed idee om over de inrichting te gaan nadenken. Zorg ervoor dat je kleuren kiest die zakelijk zijn maar toch ook gezelligheid en speelsheid uitstralen. Denk hierbij aan mintgroen of olijfgroen. Maak natuurlijk niet alle muren een gekke kleur want dan kan het juist weer gaan afleiden. Hou de andere muren rustig door gebruik te maken van beige of wit tinten. Een aantal mooie kantoorplanten kunnen ook niet ontbreken. Een grote kamerplant schaduw maakt jouw kantoorruimte gelijk een stuk mooier. Ook bij een leuke koffiehoek kan een plant goed van pas komen. Planten staan niet alleen heel leuk het zorgt ook nog is voor een fris en speels gevoel. Een aantal goede bureaustoelen kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Want een goede houding tijdens het werken is erg belangrijk.

Mulch: een effectieve techniek voor een gezonde tuin

Mulch, is de Engelse naam voor bodembedekking met ander materiaal dan levende planten. Alles wat gebruikt wordt om de bodem te bedekken, of het nu gaat om droog blad, kokosvezel, houtsnippers, pijnboomschors, substraat, kiezelsteen, stro, geëxpandeerde klei, schelpen, glas, enz.

Redenen om houtsnippers in de tuin te gebruiken

Als we de grond blootleggen, laten we de tuingrond gevoelig voor droogte, oververhitting, erosie, onkruid, verdichting. Om al deze negatieve effecten te vermijden gebruiken we een soort van organische of inerte bedekking.

Zo bevordert mulch het vasthouden van de bodem en het vochtgehalte, de vermindering van de temperatuur, de vermindering van de erosie-effecten, de vermindering van de verspreiding van onkruid, de toename van het organisch materiaal (afhankelijk van het materiaal), de bevordering van nuttige bodemmicro-organismen, de vermindering van de oppervlakteverdichting.

Maar er is een zekere manier om de grond te bedekken ten voordele van onze planten.

Hoe de mulch te gebruiken

Waarom de bodem bedekken met een inert materiaal (dat niet afbreekt – zoals kiezels, keien en glas), als we een mulch kunnen gebruiken die afbreekt zal het organisch materiaal en de voedingsstoffen in de bodem doen toenemen?

Organische materialen zijn veel gunstiger voor de tuin. Substraat, stro, kokosvezel, houtsnippers. Deze materialen ontleden met behulp van de bodemmicro-organismen, waardoor het gehalte aan organische stof toeneemt. Dankzij houtsnippers.nl

Maar pas op: al het ontbindende materiaal verhoogt de belasting van micro-organismen in de bodem en kan chemische reacties veroorzaken die de temperatuur verhogen. En dat is een kritisch punt als het gaat om de praktijk van mulch.

Een veel voorkomende – en ontoereikende – praktijk is de “mulchvulkaan”. Er zijn mensen die zo opgewonden raken over de bodembedekking dat ze veel materiaal op de grond leggen en de planten en bomen begraven. Een mulchvulkaan is een grote plantenvijand.

Wanneer de mulch vocht ophoopt, begint een explosie van micro-organismen het organische materiaal af te breken. Deze ontleding van het organisch materiaal verhoogt de temperatuur van de mulch. Deze temperatuur is zeer schadelijk voor de ontwikkeling van de plant. Deze omgeving van warmte en vochtigheid kan ook de ontwikkeling van schimmels en bacteriën bevorderen die uiterst schadelijk zijn voor de planten en kunnen leiden tot verrotting.

Om de juiste toepassing te maken moet u het materiaal van uw keuze voor de mulch kiezen en ervoor zorgen dat de bron betrouwbaar is. Verspreid dit materiaal over de grond zodat de hoes maximaal 3 cm dik is, waarbij 2 cm ideaal is. Bedek alle grond, maar bedek de planten niet. Laat een ruimte tussen de mulch en de stam om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie naar de planten.

Met deze tip wordt uw tuin nog gezonder en beter gevoed!

post

3 tips voor een grote tuin

Een tuin is een heerlijke plek waar je veel tijd kan spenderen. Met een grote tuin krijg je het gevoel van vrijheid en rust. Echter kan een grote tuin ook lastig zijn om in te richten, vooral als je hier zelf geen tijd voor hebt. Daarom brengen we de belangrijkste tips aan het licht, zodat jij straks weer kan genieten van je tuin.

Bepaal eerst het doel

Wat is het doel met jouw grote tuin? Je kunt je tuin gebruiken als zitplek of juist een plek met veel bloemen en planten. Vraag jezelf dus eerst af wat je precies met je tuin wilt en wat je er in kwijt wil. Houdt ook rekening met het onderhoud van de tuin. Op het moment dat jij veel beplanting in de tuin wil, kost het onderhoud ook meer tijd en energie. Met een grote tuin is het dus verstandig om te kijken hoe je optimaal kunt genieten van jouw tuin met zo min mogelijk onderhoud.

Inrichting

Bij de inrichting van jouw tuin is het van belang dat je een plan hebt waar je je aan vast kunt houden. Kijk bijvoorbeeld vast naar tuinmaterialen van Hoek Havelte om vast een beeld te krijgen van jouw tuin. Zij hebben ervaring met grote tuinen, waardoor je hier ook heen kunt voor advies. De inrichting van een grote tuin moet je slim aanpakken. creëer bijvoorbeeld verschillende gebieden zodat je iets meer diepgang krijgt in de tuin. 

Scheidingen

Zoals bij de inrichting is verteld, is het slim om verschillende gebieden te maken waar je iets mee doet. Heb je een grote tuin in Friesland? Kijk dan eens naar sierbestrating Friesland! Hiermee kun je zowel scheidingslijnen maken als een ondergrond creëren voor een eventueel terras.

post

Tuinhuisje met veranda voor maximaal genot

Voor veel mensen is een tuinhuisje met veranda een droom en een erg fijne toevoeging aan zowel het huis als de tuin zelf. Het is namelijk erg handig om überhaupt een tuinhuis te hebben aangezien je dan een stuk meer ruimte hebt voor bijvoorbeeld opslag of een extra plek hebt waar je droog je fietsen en bijvoorbeeld gereedschap kunt stallen maar ook voor wanneer je een hobby hebt en dit niet in het huis zelf wilt doen. Combineer dit met een veranda en je hebt een ideale toevoeging, met een veranda kan je namelijk ook een hoop kanten op en je zou er bijvoorbeeld een bank of zitplek van kunnen maken maar ook voor een hoop andere doeleinden. 

tuinhuisje met veranda

Groot 

Je hebt een hoop keuze en vrijheid met een tuinhuisje met veranda en je zou er bijvoorbeeld ook een extra slaapplek van kunnen maken, de meeste zijn namelijk gemaakt van hardhout en zijn erg groot en ruim. Dit maakt het ideaal wanneer er mensen over zijn en je ze ergens wilt laten slapen en hier geen plek voor hebt in je huis zelf. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en het is dan ook niet voor niets dat dit soort tuinhuisjes erg populair zijn.