post

Wat is een glazen schuifwand en wanneer heb je er eentje nodig?

Er zijn talloze manieren om je terras en tuin aantrekkelijker te maken. Een overkapping is een leuke toevoeging. Een serre kan ook heel gaaf zijn. Een overkapping met een glazen schuifwand is op dit moment misschien wel het meest populair. Hoe dat kan? Er zijn een heleboel verschillende toepassingen en dit is een van de nieuwste op de markt. Hier lees je alles over de glazen schuifwand en kun je beter beslissen of dit de oplossing is voor jouw tuin.

glazen schuifwand

Wat is een glazen schuifwand?

Voor de meeste mensen is de tuin een plek waar je lekker kunt ontspannen en genieten. Dat doe je met een goed glas wijn, een mooi boek of gewoon met je toet in de frisse lucht. Maar dan moet het weer dat wel toelaten. Want zelfs met een terrasoverkapping kan het weer nog zo onstuimig zijn dat je helemaal niet meer buiten kunt zitten. En dat is heel zonde. Want waar heb je die overkapping dan precies voor gekocht? Gelukkig is er een oplossing: de glazen schuifwand. Zoek een goede leverancier en je zult glazen schuifwanden vinden die onder iedere soort overkapping geplaatst kunnen worden. Zelfs op een balkon kun je glazen schuifwanden installeren. Dat zorgt ervoor dat je ook op hoogte langer buiten kunt zitten. Want dat willen we natuurlijk allemaal wel.

glazen schuifwand

Wat schuift dat, zo’n schuifwand?

Dat hangt allemaal af van het materiaal, de overkapping, de leverancier en natuurlijk de afmetingen. De schuifwand is natuurlijk gemaakt van glas maar het gaat ook om de overkapping waar de wand in geïnstalleerd gaat worden. 

post

Slimme DIY manieren om in de achtertuin schaduw te creëren

Het is vrij moeilijk om te genieten van de zomeractiviteiten in een achtertuin als die bakt in de middag warmte. We hebben allemaal een manier nodig om uit de zon te komen, maar nog steeds in staat zijn om tijd buiten door te brengen. We vonden deze slimme DIY manieren om een schaduwrijke achtertuin oase voor u te creëren om te helpen uw ruimte om te zetten in een toevluchtsoord! We wilden niet gewoon dezelfde parasols inzetten (maar als dat is wat je zoekt) dus we hopen dat deze unieke en creatieve achtertuin schaduw ideeën u een schaduwrijke plek geven (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/)!

Het eerste project is een DIY schaduw driehoek. Die kan je zelf maken door middel van het aanschaffen van waterdicht doek, deze knipt u uit in een driehoek en hier naaien aan de randen zomen in. Door aan elke hoek touw te bevestigen kunt u met het touw de doek ergens aan ophangen en voila! U heeft schaduw in uw tuin. Ideaal voor de zomerse dagen als u even in de zon wilt zitten, maar ook voor schaduw wilt kunnen kiezen.

Het tweede DIY project is door middel van een soort open serre met meerdere palen die als plafond fungeren, doeken doorheen te spannen. Wanneer u gebruik maakt van doeken die een half meter breed zijn en deze door de palen heen spant creëert u niet alleen schaduw, maar ook een mooie sfeer in de tuin.

Wanneer het toch lijkt dat een DIY project te veel werk is kunt u altijd kiezen voor bijvoorbeeld een uitvalscherm of een knikarmscherm. Hiermee creëert u niet alleen schaduw in de tuin, maar ook voor u in huis, aangezien de schermen bevestigd moeten worden aan het huis. Zo houdt u ook uw huis koel tijdens deze zomerse dagen.

post

Maak van je buitenruimte een tuinkamer

Van je tuin genieten wil je het hele jaar door, maar helaas zijn er maanden waarbij we niet buiten kunnen zitten vanwege het slechte weer. Maar met een Metalura glazen schuifwand zorg je ervoor dat je wel zomer en winter kunt genieten van je overkapping in je tuin. In de winter zit je heerlijk uit de wind, in de zomer geniet je van de frisse lucht als je alle glazen panelen open hebt geschoven. Eenvoudig en soepel schuif je de panelen naar wens open en dicht.

Metalura glazen schuifwand

Geen stijlen in het zicht

Omdat je geen stijlen hebt waar je tegenaan kijkt als je in de tuinkamer zit, heb je een vrije doorgang om doorheen te kijken. De rails waar de Metalura glazen schuifwand over schuift is verzonken in de vloer, dit betekent dat je geen rails hebt die zichtbaar boven de vloer uitsteekt. Het glas wat wordt gebruikt is 10 mm dik en is geheel transparant. Voor bijna iedere overkapping heeft Metalura wel een passenden oplossing om ervoor te zorgen dat ook jij altijd buiten kunt zitten. 

Metalura glazen schuifwand

Schuifwanden voor een balkon

Een overkapping is niet het enige waar je een Metalura glazen schuifwand voor kunt gebruiken. Wil je ook op balkon kunnen zitten in de zomer en winter, of lekker uit de wind dan kun je de wanden ook toepassen op een balkon. In het voorjaar en de zomer geniet je van een compleet open balkon en de frisse lucht, in de winter schuif je de glazen panelen dicht en geniet je uit de wind en de kou ook van de buitenlucht.

post

Hoge kwaliteit overkapping

Dat niet iedere overkapping gelijk is zien we aan de aluminium overkapping van Verasol. Een prachtige overkapping die met de grootste zorg is samengesteld, prachtige profielen waarbij je de aandacht ziet die er aan is besteed. Wanneer je de kamer uitgaat naar de tuin voel je dat je te maken hebt met niet zomaar een veranda, een van hoge kwaliteit waar je jaren plezier van hebt. Wil jij ook de tuin in je kamer halen en zomer en winter genieten van de frisse natuur?

aluminium overkapping van Verasol

Maak van je veranda een kamer in je tuin

Heb je eenmaal een aluminium overkapping van Verasol dan is het een kleine stap om er een echte tuinkamer van te maken. Nog meer plezier, het hele jaar door met vrienden en familie eten in je tuin. Omdat je de schuifwanden open en dicht kunt doen, heb je geen last meer van de regen of als er wind staat in je tuin. Voor de zomer en winter zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar, zonwering voor de warme zomerdagen en een kachel om ook in de winter buiten te zitten.

aluminium overkapping van Verasol

Allerlei mogelijkheden

Wil je een aluminium overkapping van Verasol laten plaatsen heb je keus uit verschillende uitvoeringen. Stel je eens voor dat je in de avond kunt kijken naar de sterren, met een glazen dak op je overkapping wordt deze droom werkelijkheid. Je kunt naar eigen keus je veranda samenstellen, heb je vragen of weet je niet precies wat je wilt dan kun je de specialisten van Verasol om raad vragen. Met meer dan 20 jaar ervaring weten zij precies wat en niet mogelijk is om te doen.

post

Bladluis: een vervelende plaag

De winter is voorbij en dat betekent: de grauwe dagen van bomen zonder bladeren, planten zonder hun bloei zijn voorbij. Dit betekend ook: de tijd voor beestjes zoals bladluis om weer op te komen dagen is ook aangebroken. Nu is er niets zo vervelend als een plaag beestjes die je mooie tuin zo kapot kunnen maken. Bladluis is van deze beestjes vaak het meest voorkomend in de Nederlandse tuinen. Nu zijn er verschillende soorten varianten die in je tuin kunnen opduiken. Hieronder wordt er een uitleg gegeven over deze verschillende soorten, hoe je ze kunt bestrijden, maar het meest belangrijkste nog: hoe je kunt voorkomen dat er bladluis in je tuin terecht komt. 

De verschillende soorten bladluis

In Nederland zijn er 5 verschillende soorten bladluis. Je hebt de Bloedblaarluis, deze luis zorgt ervoor dat de bladeren van je planten rode of groen-gele verhogingen hebben, het kan er ook wel uitzien als een klein beetje verbrande bladeren. De Bloedblaarluis is onderaan het aangetaste blad te vinden. 

De bloedluis is de tweede soort. Deze zit in tegenstelling tot de Bloedblaarluis niet op gezonde bladeren, maar op bladeren die wondjes of vouwen hebben. Ze zorgen voor knobbels op de planten, je kunt ze herkennen aan de witte wasdraden die ze met zich meebrengen.

De Beukenbladluis zorgt voor geelbruine vlekken aan de bovenzijde van het blad. De luis bevindt zich aan de onderzijde en heeft vaak een witte/lichtblauwe kleur. Deze luis kan zelfs de gehele groei van de beuk belemmeren. 

Bessenbloedblaarluis valt te vergelijken met de Bloedblaarluis, want ook hier ontstaan er verhogingen op het blad met een rode of groen-gele kleur. De luis zelf bevindt zich alleen op bessenstruiken, heeft een fel gele kleur en bevindt zich aan de onderkant van het betaste blad. 

Rozenluizen zijn de luizen waar veel mensen het vaak over hebben wanneer ze het over bladluis hebben. Deze luizen tasten de bladeren, nieuwe knoppen en de bloemen aan van je rozenstruik. De luizen belemmeren de groei en komen vaak in hele grote groepen groene of zwarte bladluizen de plant aantasten. 

Het bestrijden en voorkomen  van bladluis

Wanneer je op natuurlijke wijze je plant wil ontdoen van bladluis, of juist wil voorkomen dat er bladluis op komt kun je knoflook gebruiken. Doe dus een paar tenen knoflook rondom je plant in de tuin en de bladluizen zullen er niet meer op af  komen. Je kunt ook lieveheersbeestjes als natuurlijke vijand gebruiken tegen de luis. Voor je kamerplanten geldt juist: dompel ze soms onder in koud water, de luizen houden hier niet van en zullen geleidelijk afsterven.

post

Hillhout: de beste voor tuinhout

De zomer is weer eens aangebroken en bij mooi weer wil er natuurlijk in de tuin gezeten worden. Het is dan ook de perfecte tijd om de tuin een opknapbeurt te geven! Voor de mensen die houden van hout in de tuin, maar hier niet al te veel geld aan willen uitgeven, is Hillhout de optie! De tuinmeubelen en -decoratie is te vinden in verschillende soorten hout. Zo valt er voor iedereen wel iets te vinden wat in de smaak zal vallen.

De Hillhout collectie

Om Hillhout te representeren, staan hieronder een paar voorbeelden van wat er te vinden is op de website.

Kijk bijvoorbeeld naar overkappingen. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om overkappingen. De mogelijkheden zijn te vinden bij Hillhout. Overkappingen zorgen ervoor dat het tuinseizoen verlengd wordt en dat er langer buiten kan zitten. Bij verschillende uitvoeringen van de overkappingen zijn er optionele glazen schuifwanden te vinden. De schuifwanden zorgen er niet alleen voor de het warmer blijft en dat de overkapping langer gebruikt wordt, het ziet er ook nog eens chiquer uit.

Is een overkapping niet genoeg? Kies dan voor een tuinhuis! De meeste uitvoeringen zijn verkrijgbaar met een luifel van twee, drie, vier of vijf meter breedte. Alle tuinhuizen zijn gemaakt van topkwaliteit met verstevigde dakbalken en gordingen (een balk aangebracht in de lengterichting van het dak). Vele tuinhuizen zijn ook nog eens te vinden in kleur, als de look van hout iets te veel wordt in de tuin.

Om de tuin af te schermen en te zorgen voor een beetje meer privacy, zijn hekken altijd gewild. Er bestaan veel verschillende uitvoeringen van hekken. Er zijn klassiekere modellen, maar er bestaan ook moderne vormen. Alle hekken zijn, net zoals de andere tuinhout, in verschillende soorten hout en verschillende kleuren te vinden.

Voor de jongere kinderen kan het leuk zijn om een buitenspeeltoestel hebben en om veilig te spelen in eigen tuin. Zelfs deze zijn de vinden bij Hillhout! Speeltoestellen van een schommelzitje tot een volledig speeltoestel (inclusief een trap, glijbaan, tweede verdieping en dak) zijn allen te vinden bij Hillhout.

Extra’s

Hout moet een beetje bijgehouden worden over de jaren heen. Het moet voldoende afgewerkt worden en soms zullen er dingen zoals schroeven vervangen moeten worden. Dit zorgt er allemaal voor dat het tuinhout lang mee zal gaan. De houtbescherming, verduurzaming en accessoires, zoals schroeven, coating en betonpoeren zijn allemaal te vinden op de Hillhout website. Zo kan er lang genoten worden van de gekochte artikelen.

Zoals eerder gezegd, zijn de bovenstaande, vernoemde artikelen maar een klein beetje van wat de Hillhout collectie te bieden heeft. Zoek je naar tuinhout? Ga dan naar Hillhout!

post

Hoe pak je spint en engerlingen in de tuin aan?

Of je nu pas net begonnen bent met tuinieren of dat je al jarenlange ervaring hebt, voor iedereen is er nog zat te leren! Vooral op het gebied van het bestrijden van plaaginsecten merk ik dat veel mensen mij om advies vragen. Zelf ben ik al jaren actief met het bestrijden van Spint en Engerlingen op een biologische manier en ik geef hier graag een aantal handige tips voor. Zo kun je zelf ook aan de slag met het aanpakken van plaaginsecten op een biologische manier, dus zonder dat hier chemische middelen aan te pas hoeven komen. Lees gauw verder en ontdek hoe jij Spint en Engerlingen aan moet pakken!

Spint bestrijden, hoe doe je dat?

Spint is een bekend plaaginsect dat voor veel schade aan gewassen zorgt. Zo vind je Spint vaak tussen groente en fruit en tasten de stengels en bladeren aan. Ze zijn op zoek naar de sappen uit de plant en laten vervolgens een witte draad achter. Hieraan kun je ze dan ook vaak herkennen. Met het blote oog zie je Spint nauwelijks, maar als je goed kijkt zie je ze vaak met meerdere bij elkaar zitten aan de onderkant van het blad. Spint laat zich maar lastig bestrijden, maar hetgeen het meest effectief is, is de inzet van zijn natuurlijke vijand. Dit is de roofmijt welke zich voedt met Spint om in leven te blijven. In de jongste levensfase is de Spint het best om aan te pakken en daarom dien je er vroeg in het seizoen bij te zijn!

Engerlingen aanpakken, hoe doe je dat?

Eigenlijk net als hierboven is het mogelijk om Engerlingen te bestrijden op een biologische manier. Engerlingen bevinden zich in de grond en de meest voorkomende zijn de kever en de larven daarvan. Engerlingen veroorzaken grote schade aan planten, gewassen en wortels daarvan en dienen daarom aangepakt te worden. Ook vogels die op zoek gaan naar Engerlingen om zich daarmee te voeden brengen grote schade aan de gewassen aan. Door aaltjes (ook wel nematoden) in te zetten kun je Engerlingen op een biologische manier bestrijden. Aaltjes voeden zich met de larven van Engerlingen en treden zijn lichaam binnen. Van binnenuit scheiden aaltjes een bacterie uit welke de larven van Engerlingen aantast. Engerlingen zijn niet schadelijk voor milieu, mens of dier en daarom een goed middel! 

Ik hoop dat ik je heb geholpen met deze tips en dat je zelf ook eens aan de slag gaat met deze biologische manier van ongediertebestrijding! Succes en geniet van een tuin zonder ongewenste gasten! 

post

Hoe renoveert u uw tuin

In dit artikel bespreken we een paar handige tips voor het renoveren van uw tuin. Als het nu gaat om een grote renovatie waarbij u een terrasoverkapping toevoegt aan uw tuin of een kleine renovatie waar u alleen wat plantjes aanschaft. We vertellen u welke basiselementen in uw tuin verbeterd kunnen worden.

Bomen

Bomen zijn de ruggengraat van de tuin, het toevoegen van hoogte en een permanent kader waarbinnen u uw buitenruimte kunt creëren. Groenblijvend of bladverliezend, een machtige eik of een bloeiende kers, er is er een voor elke tuin, hoe klein of groot ook een soort boom. Wanneer goed verzorgd kunnen bomen ook worden geteeld in containers. Zelfs als uw tuin een uiterst kleine binnenplaats is, kan een boom het verbeteren.

Gemengde beplanting

Gemengde grenzen zijn een kans om te pronken met uw flair in de tuin en kan er spectaculair uitzien, vooral in de zomer. Ze kunnen worden verpakt met kruidachtige vaste planten, kleur gecoördineerd in contrasterende of complementaire kleuren, of meer ingetogen gebieden van een kalmerende mix van groen. Experimenteer met verschillende plantencombinaties en geniet van de resultaten.

Paden en patio’s

Alle tuinen hebben paden nodig om verschillende gebieden met elkaar te verbinden, maar hun doel is niet alleen praktisch. Een pad gemaakt van prachtige stenen of andere bestrating kan een essentieel onderdeel van de algehele look zijn of een prachtige functie in zijn eigen recht zijn. Vorm is ook belangrijk – schone, rechte lijnen of meanderende bochten, de keuze helpt u de stemming te creëren.

Water

Of het nu een trapsgewijze waterval, een borrelende fontein of een glazige vijver is, de toevoeging van een waterpartij aan uw tuin voegt een aantrekkelijk lichtpunt toe. Het creëert namelijk mooie reflecties en geluiden. Water is ook de belangrijkste toevoeging aan een tuin als je meer wilde dieren wilt aantrekken. Als de ruimte beperkt is, overweeg dan een borrelende molensteen of trog gevuld met water en waterplanten.

Bron: https://www.vanvanee.nl/.

post

Hier het beste je XXL lampen kopen

XXL lampen zijn helemaal in. Vaak zijn grote lampen al het eerste wat je opvallen wanneer je een ruimte binnenloopt en tegenwoordig kun je dit op veel verschillende manieren doen. Voor iedere stijl is er wel een goede XXL lamp te koop. Tenminste, als je weet waar je moet zijn. Gelukkig ben je voor alle XXL lampen bij De Lampjesfabriek aan het juiste adres. Hier kun je alle XXL lampen kopen die je maar zou willen hebben, voor iedere ruimte en elk soort inrichting. En dat voor de beste prijs die je er maar online en offline voor zou kunnen krijgen. Als je bij De Lampjesfabriek je bestelling doet, weet je in ieder geval zeker dat je de beste XXL lampen kunt kopen voor de beste prijs en voorwaarden.

Voor ieder huishouden een XXL lamp

Overal kun je wel een XXL lamp ophangen en ook daadwerkelijk gebruiken om je ruimte mee te verlichten, maar dan op een mooie en unieke manier. En dat iedereen hier bij De Lampjesfabriek hiervoor kan slagen is al van tevoren bekend. Je vindt hier namelijk het grootste aanbod aan XXL lampen in elke denkbaar mogelijke stijl. Waar je je lamp ook maar op wilt hangen, je kunt altijd slagen om iets te vinden dat past bij de ruimte en de indeling van de inrichting. En dat met de beste kwaliteit en een prijs die je er niet voor zou verwachten.

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen welke XXL lamp je wilt kopen? Dan helpen de medewerkers van De Lampjeswinkel je graag verder. Zij kunnen je als geen ander adviseren wat het beste zal passen bij jouw inrichting en zorgen ervoor dat er bij jou aan niets ontbreekt. Ook op een mooie en unieke manier je kamer verlichten kun je heel gemakkelijk door je XXL lampen bij De Lampjesfabriek te kopen.

post

Haal ook het Philips Hue starterspakket in huis

Een goede verlichting in huis is een eerste levensbehoefte, vooral wanneer de dagen weer korter worden. Maar essentieel hoeft niet per se standaard of saai te zijn. Je kunt je verlichting ook aanpassen aan wat jij mooi vindt of vindt passen bij je interieur of je huis. Daarbij wil je soms ook kunnen wisselen met de stijl als je even een andere sfeer wilt creëren. Als jij jezelf herkent in dit plaatje, dan is Philips Hue de oplossing voor jouw verlichting. Met het Philips Hue starterspakket tover je de verlichting in je huis in korte tijd om tot wat jij maar wilt. Eenvoudig en snel, en voor de beste prijs als je bestelt via De Domotica Store. Ga ook voor de beste verlichting die lang meegaat en bestel ook jouw Philips Hue starterspakket via https://www.dedomoticastore.nl/philips-hue/starterkits.html.

Zo geplaatst, zo in gebruik

Philips Hue is kwaliteit en functionaliteit, tezamen in één simpel mechanisme. Je installeert het Philips Hue starterspakket eenvoudig en snel, net zoals een gewone set lampen. Het verschil zit hem voornamelijk in de grote keuze aan soort verlichting, waardoor je op elk moment van de dag en wanneer je dat maar wilt de passende vorm van verlichting in huis hebt. Je kunt Philips Hue zelf installeren, dankzij de stapsgewijze uitleg die De Domotica Store op https://www.dedomoticastore.nl/philips-hue/starterkits.html aan je aanbiedt. Mocht je daarna alsnog hulp nodig hebben om alles goed te laten werken, dan kun je altijd nog contact opnemen met de servicebalie.

Philips Hue is de revolutie op het gebied van verlichting, beschikbaar voor iedereen. Hoe groot je portemonnee ook is, je kunt altijd op Philips Hue vertrouwen. Bestel daarom ook jouw Philips Hue starterspakket via https://www.dedomoticastore.nl/philips-hue/starterkits.html en wees net als steeds meer huishoudens in Nederland en in het buitenland in het bezit van de simpelste manier van custom made verlichting.