post

Een koele woonkamer.

De zomer komt er weer aan en we hopen natuurlijk allemaal op weinig regen en veel zon. Alleen kan de zon af en toe wel lastig zijn als je binnen zit, je wilt immers gewoon televisie kunnen kijken in een lekker koel huis. Goede zonwering is dan ook erg belangrijk. Screens kunnen daarbij de uitkomst bieden. Screens, ook wel verticale zonwering, hangen langs het raam, waarbij onderaan uitstekende nokken zitten die langs de zijgeleiders lopen. Op deze manier creëren screens een windvaste situatie. Naast dat de screens handig zijn in de zomer, kunnen ze ook in de winter voordelen bieden. Screens hebben namelijk een isolerende werking, waardoor deze zonwering het huis in de zomer koel houdt en de winter warm houdt. In combinatie met voordeur met kozijn zorg je voor een frisse en koele woonkamer!

Shutters zijn anders dan screens een echte decoratie voor uw huis. Het zijn luiken met horizontale lamellen die versteld kunnen worden om de hoeveelheid lichtinval te variëren. Een ander belangrijk veschil is dat shutters zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.

Helaas zijn de zomers in Nederland niet altijd even stabiel en regent het nog regelmatig in de zomer. Om toch lekker buiten te kunnen zitten is een terrasoverkapping de ideale uitkomst. Op deze manier kun je genieten van het heerlijke buitenleven, maar heb je geen last van wind of regen.

post

Hoe hoog je jouw tuin op?

Je kunt je tuin voor diverse doeleinden ophogen. De grond in jouw tuin kan verzakken, waardoor je tuin na een tijd niet meer gelijk loopt. Ook kan het zijn dat je meer ophoging wil voor de aanleg van een terras. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om je tuin op te hogen, wij leggen je uit hoe je dit het beste doet!

Met welke stof of product

Ga je je tuin ophogen, dan is het belangrijk te weten met welke stof of product je het gaat ophogen. Je kunt ervoor kiezen om je tuin met zand of aarde op te hogen. Maar je kunt er ook voor kiezen om piepschuim te gebruiken. Piepschuim wordt veelal gebruikt voor de ondergrond van bestrating. Het is namelijk licht materiaal en goed als bodem. Echter kom je niet onder het gebruik van zand uit. Ook wanneer je piepschuim gebruikt wordt dit bedekt met zand of aarde. 

Hoeveelheid zand

Maak voor de ophoging een schatting van het aantal kuub (1 m3) dat je nodig zult hebben aan zand. Hiervoor kun je beter een te grote schatting maken dan te weinig. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht is het handig om in zo’n situatie gebruik te maken van big bag zand, dit zijn zandzakken die gevuld zijn met zand. Deze zakken zijn specifiek gemaakt voor het vullen van zand en kunnen per kuub gevuld worden. 

Benodigd gereedschap

Ga na of je het redt met handgereedschap of dat er grotere machines aan te pas moeten komen. Het zou zonde zijn als je geen machines geregeld hebt, maar dit achteraf wel efficiënter was geweest. 

post

Een mooie haag van taxus

Wanneer je een mooie natuurlijke afscheiding voor je tuin zoekt, dan kan je dat doen met taxushagen. Juist ook omdat de taxus een conifeer is die hier heel geschikt voor is. Dat komt omdat deze langzaam groeit en gemakkelijk te snoeien en onderhouden is. Daardoor kan je er dus ook lange tijd op een goede manier mee werken. Het is zeker ook een geschikte boom om te gebruiken in allerlei soorten tuinen. Je kunt ermee dan ook alle kanten op.

taxushagen

Altijd een mooie haag

Naast het gemak in onderhoud heeft de haag natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo is het onder andere zo dat deze boom altijd mooi groen blijft. Je haag is daardoor het gehele jaar door van dezelfde kwaliteit. Omdat de boom ook nog eens heel oud kan worden. Is de taxus ook nog eens heel geschikt voor de lange termijn. Je kunt er op een goede manier mee zorgen voor afscherming van je eigen terrein. Het is een belangrijk voordeel ervan.

taxushagen

Direct laten aanplanten

Het is zeker ook aan te raden om de haag direct aan te planten. Hoe eerder je dit doet, hoe snelle je kunt genieten van een mooie groene haag. Ook wanneer je zelf helemaal niet zo bedreven bent in het tuinieren. De specialist plant deze dan voor je aan. Ook kan je het snoeien aan de kenners overlaten wanneer dat nodig is. Op die manier weet je dus ook zeker dat je er op de lange termijn goed van kan blijven genieten.

post

Kunstplanten buiten plaatsen

Je hebt natuurlijk altijd planten in je tuin staan. Maar hier komen ook verplichtingen bij kijken. Zo moeten ze altijd onderhouden worden, want doe je dit niet, dan kunnen ze wel eens doodgaan. Daarnaast dien je ze bij te knippen om het zo netjes te houden. Zie je dit allemaal niet zitten, dan is er gelukkig nog een oplossing. En hierbij hebben we het natuurlijk over kunstplanten voor buiten

Kunstplanten voor buiten

Waarom je voor kunstplanten kiest

Je kent vast wel kunstplanten die je binnen kunt plaatsen. Ze zijn terug te zien in kantoren en woningen. Mensen hebben graag planten in hun woning, maar vinden het niet altijd fijn om deze planten bij te houden. En daarom kiezen ze voor kunstplanten. Daarnaast zien kunstplanten er altijd mooi uit, waardoor je altijd de mooie uitstraling zult behouden. Maar deze planten zijn natuurlijk niet om buiten neer te zetten. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook kunstplanten die gemaakt zijn om buiten neer te zetten. Daardoor kun je allerlei planten in je tuin zetten, zonder dat je ze hoeft te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een buxus bol in een pot. Deze zijn erg mooi en leuk om in je tuin te zetten. Echter kost het wel wat tijd om ze te onderhouden en mooi te houden. Gelukkig kun je ze ook in een kunstplant krijgen. Zo schaf je ze eenmalig aan en kun je ervan blijven genieten. Ideaal dus voor iedereen die dit soort planten in z’n tuin wil hebben.

Kunstplanten voor buiten
post

Badkamers en douches

Badkamers, je ziet er iedere dag wel reclames van voorbij komen. Op televisie, radio en ook online zijn badkamers een veel gezien item. Voor veel mensen is dit het moment om een nieuwe badkamer aan te schaffen of een gedeeltelijk nieuwe badkamer. Bij het kopen van een huis wordt de keuze het meeste gemaakt om een badkamer aan te schaffen, zeker bij een nieuwbouwwoning. Maar in deze tijd van woning schaarste besluiten mensen die niet kunnen verhuizen hun eigen woning op te pimpen. Een badkamer en/of keuken is dan een veel gekozen optie. Het aantal aanbieders van badkamers is enorm. Maar ook het assortiment badkamers is de laatste jaren enorm uitgebreid. Vrijwel voor iedere wens is er wel een oplossing te vinden. Of je nu online oriënteert of door een showroom wandelt, het is lastig om niet enthousiast te worden van wat je ziet.

Je badkamer en afval

De douche is meestal de blikvanger in de badkamer. De meeste mensen staan iedere dag onder de douche en een goede douchekeuze is dus heel belangrijk. De douches van tegenwoordig bestaan er in alle soorten en maten. Vroeger is dit echter wel eens anders geweest. Jaren geleden bestond er namelijk enkel het douchegordijn als spatscherm. Nu zijn er vele andere oplossingen en mogelijkheden voor in je badkamer. Tegenwoordig kan je kiezen uit douchebakken, tweepersoonsdouches, douchecabines, inloopdouches, douchewanden en complete douchecabines.  Verder wint de inloopdouche steeds meer aan populariteit. Veel ruimte en geen deur waar je tegenaan stoot zijn meestal de argumenten om voor deze variant te kiezen. Maar voordat je van je paleisje kan gaan genieten moet er wel veel werk verzet worden. De meest mensen maken gebruik van een vakman voor de verbouwing. Met hem bespreek je jouw wensen en ook op welke manier het puin en afval afgevoerd gaat worden.

Het afvoeren van je badkamerafval

Als je je oude badkamer gaat vervangen door een nieuwe moet er eerst heel wat hak en breekwerk verricht worden. De oude vloer, je bad, douchecabine, tegels het zal je verbazen hoeveel afval er afgevoerd moet worden. Het meest handige is om hier een afvalcontainer voor te huren. De puincontainer kan je voor je deur laten plaatsen en na afloop van de verbouwing wordt hij weer vol opgehaald. Afvalcontainers zijn er in allerlei soorten en maten. In overleg kan je bepalen welk formaat afvalcontainer voor jou het meest geschikt is. Nog een voor deel van het huren van een afvalcontainer is dat je er vrijwel alle soorten afval in mag storten.

Sedummatten

Bedrijven en particulieren zijn de afgelopen jaren niet gestopt met het zoeken naar oplossingen, met name om natuurlijke omgevingen te bieden. Het dak is dus compatibel met deze zeer effectieve sedummatten. Voor de meest extreme klimaten zijn ze daarom perfect omdat het vetplanten zijn. Het onderhoud is dan beperkt, wat perfect blijft voor groene daken.

Wat is een sedummatten?

Het is een voorgekweekt tapijt gemaakt van kruidachtige planten en grassen die zijn gekweekt op een speciaal substraat dat zelf is geplaatst op een laag filterend en antiwortelgeotextiel. Het gebruik van groene daken is een Scandinavische traditie. Het heeft de Nederlandse habitats gesublimeerd. Het heeft dus de vorm van rollen met een substraatlaag met een dikte van 4 tot 15 centimeter.

De installatie is eenvoudig

Bodembedekking is effectief omdat het onderhoud laag is, maar er moet worden opgemerkt dat deze vaste planten geen aanzienlijke diepte nodig hebben. Daarom is het perfect voor een groendak omdat het niet veel werk vereist. U kunt deze onderhoudsvrije planthoes vervolgens plaatsen waar u maar wilt. Of het nu gaat om droogte of ziekte, de resistentie is ook erg hoog, daarom mag u niet alle voordelen over het hoofd zien, aangezien voedingsstoffen niet noodzakelijk essentieel zijn voor de ontwikkeling. Zelfs als de klimatologische omstandigheden drastisch zijn, Sedummatten kopen heeft noodzakelijkerwijs een plaats naar keuze.

Voordelen

Het sedummatten heeft een aantal kenmerken die het onderscheiden en waardoor het het meest wordt gebruikt voor de aanleg van groendaken. Sedum wordt gebruikt om soorten rotstuinplanten en vlezige struiken aan te duiden die typisch zijn voor het noordelijk halfrond. Omdat het weinig bewortelt, hoeft het niet te worden gemaaid. Ze zijn zeer goed bestand tegen droogte en vergen vrijwel geen onderhoud. Opgemerkt moet worden dat ze als planten altijd een watervoorziening nodig hebben. Het grote voordeel ligt in het lage gewicht. Het past zich daarom aan elk type ondersteuning aan, zowel voor individuele als professionele gezinnen.

Gemak van onderhoud!

Hoewel het tapijt niet veel onderhoud nodig heeft, moet het toch met een blaasbalgje van dode bladeren worden verwijderd. Dit proces moet minstens één keer per jaar worden uitgevoerd, vooral tijdens de herfst. Het helpt ook om het stof dat eraan kleeft weg te blazen. Het is ook raadzaam om het tapijt twee of drie maanden na het leggen water te geven met sedum. Dit is nodig als de locatie geen normale natuurlijke regenval heeft.

Sedummatten kopen terwijl u tijd hebt!

post

Goede hoveniers in Almere kunnen helpen bij het realiseren van een prachtige tuin

Veel mensen spenderen veel tijd in de tuin. Vooral in de zomer is het heerlijk als je in een opgeruimde tuin kan zitten. Toch is er bij veel tuinen ruimte tot verbetering. Zo ziet niet elke tuin er even strak uit en kan dat zorgen voor veel ergernissen. Wanneer je op dit moment beschikt over een tuin die er niet netjes bij ligt, kun je de hulp inschakelen van hoveniers in Almere. Zo kunnen zij jou helpen bij het opknappen van de tuin. Naast dat hoveniers in Almere een tuin kunnen opknappen, kunnen zij ook een tuin onderhouden. Hierdoor heb je altijd een nette tuin, zonder dat je daar wat voor hoeft te doen. 

hoveniers in Almere

Kies de juiste partij

hoveniers in Almere

Wanneer je hoveniers in wilt schakelen om je tuin op te knappen, is het belangrijk dat je in zee gaat met het juiste bedrijf. Zo verschilt de kwaliteit die geleverd wordt aanzienlijk en is het zonde als je met de verkeerde partij in zee gaat. Lees je daarom goed in op het internet en voorkom dat je voor onnodige problemen komt te staan. Daarnaast helpt het vaak ook om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen.

post

Brandhout drogen

Of u nu uw eigen houtblokken klooft met een houtklover of brandhout koopt bij uw plaatselijke dealer, er wordt doorgaans verwacht dat dit nat brandhout is. Simpel gezegd betekent dit dat het hout nog niet is gedroogd en dat er nog te veel vocht in zit, dus het in deze toestand verbranden is geen ideale optie. Er wordt doorgaans verwacht dat u uw hout ten minste één zomerseizoen moet laten drogen om het geschikt te maken voor verbranding in de volgende winter. Dus hoe kunt u uw brandhout effectief drogen? Er zijn enkele eenvoudige stappen die u kunnen helpen uw brandhout winterklaar te maken.

Effectief drogen van brandhout houdt meestal in dat het gekloofde hout op de juiste manier wordt gestapeld en op een plaats wordt opgeslagen waar het redelijk goed kan worden beschermd tegen regen en sneeuw.

Bij het drogen van brandhout voor een efficiënte verbranding, wordt verwacht dat u uw hout moet drogen totdat het vochtgehalte tot 20% of minder is gedaald. Hout is in feite kleine lange buisjes van vezels waarin water wordt opgesloten binnen de celwanden. Een vers gesneden houtblok bevat bijvoorbeeld doorgaans een vochtgehalte van 30%.

Brandhout met een vochtgehalte van meer dan 20% is moeilijk aan te steken en kan moeilijk verbranden. Bovendien, wanneer u hout stookt met dit vochtgehalte, zal het zelfs uw efficiënte houtkachel moeilijk hebben om ze te verbranden. De warmte die vrijkomt bij verbranding wordt in plaats daarvan gebruikt voor het drogen van het overtollige vocht in het hout en kan ook leiden tot creosoot.

post

Wat is een glazen schuifwand en wanneer heb je er eentje nodig?

Er zijn talloze manieren om je terras en tuin aantrekkelijker te maken. Een overkapping is een leuke toevoeging. Een serre kan ook heel gaaf zijn. Een overkapping met een glazen schuifwand is op dit moment misschien wel het meest populair. Hoe dat kan? Er zijn een heleboel verschillende toepassingen en dit is een van de nieuwste op de markt. Hier lees je alles over de glazen schuifwand en kun je beter beslissen of dit de oplossing is voor jouw tuin.

glazen schuifwand

Wat is een glazen schuifwand?

Voor de meeste mensen is de tuin een plek waar je lekker kunt ontspannen en genieten. Dat doe je met een goed glas wijn, een mooi boek of gewoon met je toet in de frisse lucht. Maar dan moet het weer dat wel toelaten. Want zelfs met een terrasoverkapping kan het weer nog zo onstuimig zijn dat je helemaal niet meer buiten kunt zitten. En dat is heel zonde. Want waar heb je die overkapping dan precies voor gekocht? Gelukkig is er een oplossing: de glazen schuifwand. Zoek een goede leverancier en je zult glazen schuifwanden vinden die onder iedere soort overkapping geplaatst kunnen worden. Zelfs op een balkon kun je glazen schuifwanden installeren. Dat zorgt ervoor dat je ook op hoogte langer buiten kunt zitten. Want dat willen we natuurlijk allemaal wel.

glazen schuifwand

Wat schuift dat, zo’n schuifwand?

Dat hangt allemaal af van het materiaal, de overkapping, de leverancier en natuurlijk de afmetingen. De schuifwand is natuurlijk gemaakt van glas maar het gaat ook om de overkapping waar de wand in geïnstalleerd gaat worden. 

post

Slimme DIY manieren om in de achtertuin schaduw te creëren

Het is vrij moeilijk om te genieten van de zomeractiviteiten in een achtertuin als die bakt in de middag warmte. We hebben allemaal een manier nodig om uit de zon te komen, maar nog steeds in staat zijn om tijd buiten door te brengen. We vonden deze slimme DIY manieren om een schaduwrijke achtertuin oase voor u te creëren om te helpen uw ruimte om te zetten in een toevluchtsoord! We wilden niet gewoon dezelfde parasols inzetten (maar als dat is wat je zoekt) dus we hopen dat deze unieke en creatieve achtertuin schaduw ideeën u een schaduwrijke plek geven (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/)!

Het eerste project is een DIY schaduw driehoek. Die kan je zelf maken door middel van het aanschaffen van waterdicht doek, deze knipt u uit in een driehoek en hier naaien aan de randen zomen in. Door aan elke hoek touw te bevestigen kunt u met het touw de doek ergens aan ophangen en voila! U heeft schaduw in uw tuin. Ideaal voor de zomerse dagen als u even in de zon wilt zitten, maar ook voor schaduw wilt kunnen kiezen.

Het tweede DIY project is door middel van een soort open serre met meerdere palen die als plafond fungeren, doeken doorheen te spannen. Wanneer u gebruik maakt van doeken die een half meter breed zijn en deze door de palen heen spant creëert u niet alleen schaduw, maar ook een mooie sfeer in de tuin.

Wanneer het toch lijkt dat een DIY project te veel werk is kunt u altijd kiezen voor bijvoorbeeld een uitvalscherm of een knikarmscherm. Hiermee creëert u niet alleen schaduw in de tuin, maar ook voor u in huis, aangezien de schermen bevestigd moeten worden aan het huis. Zo houdt u ook uw huis koel tijdens deze zomerse dagen.