post

Wanneer schakel ik een schoorsteenveger in?

Een schoorsteenrenovatie kan soms nodig zijn als er een probleem is met uw schoorsteen. Hiervoor kunt u een erkende schoorsteenveger inschakelen. De term ‘schoorsteenveger’ dekt de lading natuurlijk niet. We hebben het hier over een vakman die precies weet hoe uw schoorsteen moet worden gerepareerd of gerenoveerd zodat u er zonder problemen gebruik van kunt maken. Een goed werkende schoorsteen is niet alleen prettig, het is ook nog eens belangrijk voor uw veiligheid in huis. Een schoorsteenbrand is één van de meest voorkomende redenen waardoor een woningbrand ontstaat. Voorkom dit en laat uw schoorsteen regelmatig controleren.

Geniet van uw open haard met een goed werkende schoorsteen

Als het stookseizoen voorbij is, is het belangrijk om uw schoorsteen te laten vegen. Een schoorsteenrenovatie laat u bij voorkeur ook uitvoeren voordat het winterseizoen weer begint en u de open haard weer gaat aansteken. Als uw schoorsteen goed werkt veroorzaakt uw houtkachel ook veel minder stankoverlast voor omwonenden. Let bovendien altijd goed op als u de schoorsteen gebruikt of deze goed trekt en of er tijdens het stoken geen rook in de kamer komt te staan. Als dit gebeurt dient u direct de kachel uit te maken en ramen en deuren open te zetten om te luchten. Neemt u vervolgens zo snel mogelijk contact op met De Schoorsteenbrigade. Wij werken landelijk en zijn dus in vrijwel iedere plaats in Nederland beschikbaar.

Schoorsteenrenovatie voor jarenlang stookplezier

Soms is het nodig om uw schoorsteen te laten renoveren. Als de schoorsteen bijvoorbeeld niet geschikt is voor het stoken van een houtkachel moet dit eerst worden aangepast voordat u de kachel kunt aansteken. Datzelfde geldt als u een gaskachel op de schoorsteen wilt aansluiten. Voordat u gaat stoken kunt u De Schoorsteenbrigade Zwolle langs laten komen om uw schoorsteen te vegen en indien nodig een schoorsteenrenovatie uit te voeren. Hierna kunt u veilig stoken en heerlijk genieten van de warmte van uw kachel tijdens de koude wintermaanden.

post

Wat doet een dakdekker?

De allround dakdekker in Zwolle is een zeer veelzijdige vakman. Alles wat met uw dak te maken heeft kunt u aan de dakdekker overlaten. Het maakt daarbij niet uit wat voor dak er op het huis zit. De meeste huizen in Nederland hebben een dak dat is bedekt met dakpannen. Maar er zijn natuurlijk ook huizen met een ander soort dakbedekking. Dat maakt voor een ervaren dakdekker niet uit, die is van alle markten thuis. Zo zijn de ‘groene daken’ ook in Nederland in opkomst, er wordt dan een daktuin op het dak aangelegd die bijdraagt aan het ecosysteem. Steeds meer dakdekkersbedrijven leggen zich toe op deze nieuwe ontwikkeling.

Een probleem met uw dak snel opgelost

Als er een probleem is met het dak dan heeft dat vaak gevolgen voor de hele woning. Als u bijvoorbeeld een dak lekkage heeft dan wilt u dat natuurlijk zo snel mogelijk laten oplossen. In zo’n geval kunt u de ervaren dakdekker in Zwolle bellen om zo snel mogelijk bij u langs te komen. De dakreparatie wordt zo snel mogelijk uitgevoerd om verdere schade te voorkomen. In veel gevallen kunt u in geval van een dak lekkage een beroep doen op uw inboedelverzekering om de kosten te vergoeden. Vaak kan met een simpele ingreep het probleem worden opgelost. Het gebeurt maar zelden dat het hele dak of een groot deel daarvan vervangen moet worden bij een lekkage. 

Laat uw dak isoleren om energie te besparen

Besparen van energie is een belangrijk thema. Maar u wilt er natuurlijk wel warm bij zitten in de winter. Bedenk dan dat warmte via het dak het huis het snelst verlaat. Het is dan ook een goed idee om uw dak te laten isoleren. Er wordt een isolerend materiaal in het dak aangebracht waardoor u minder hard hoeft te stoken om het in huis toch lekker warm te laten zijn. U verdient de kosten van dak isolatie dan ook in enkele jaren terug omdat u na de renovatie van uw dak aanzienlijk kunt besparen op uw stookkosten. U kunt voor dakisolatie of voor een reparatie aan uw dak altijd contact opnemen met het dakdekkersbedrijf in de regio Zwolle.

post

5 redenen waarom je een zwembad overkapping moet kopen

Je ziet het wel vaker in de tuin bij de buren of bij de verkoper van je zwembad: een zwembad overkapping. Zo’n overkapping heeft vaak de vorm van een koepel of zit vast aan een huis. Maar waarom zou je eigenlijk een zwembad overkapping willen en wat kost het? 

Reden 1: langer van je zwembad genieten
Vanwege de weersomstandigheden kun je in Nederland en België slechts een aantal maanden per jaar echt genieten van je buitenzwembad. In de overige maanden is het vaak te koud, tenzij je dus een zwembad overkapping hebt. Deze zorgt er namelijk voor dat je minder last krijgt van de seizoensinvloeden. Een zwembad overkapping is meestal winddicht en tijdens de warme zomerdagen kun je hem (deels) openschuiven. Tegenwoordig zijn er overkappingen te verkrijgen die geen zichtbare rails naast het zwembad hebben, dus het ziet er dan vaak ook nog eens netjes uit. 

Reden 2: bespaart energie.
Een zwembad kun je goed isoleren, maar toch zal het water op den duur afkoelen. Aan de oppervlakte van het water vindt de meeste afkoeling en verdamping plaats. Met een overkapping vertraag je dit proces, waardoor je uiteindelijk minder stookkosten hoeft te betalen.

Reden 3: het scheelt onderhoud en houdt vuil weg
Een zwembad in de tuin heeft veel te verduren, onder andere door de wisseling van de seizoenen. UV-straling van de zon is bijvoorbeeld niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor zwembadfolie. Zwembadfolie kan namelijk verkleuren en uitharden als die te lang in de felle zon ligt! Met een zwembad overkapping heb je dit probleem niet, want zo’n overkapping is speciaal gemaakt om tegen extreem zonlicht te kunnen. Daarnaast zal er ook bijna geen vuil meer in het zwembad terechtkomen als je een overkapping hebt. Als je de kap namelijk dichthoudt, dan zullen er geen beesten, blaadjes of ander soort vuil meer in het water komen. Je hebt dus ook geen zwembadrobot meer nodig die urenlang moet stofzuigen en schoonmaken. Met een zwembad overkapping heb je trouwens ook minder chloor of andere chemicaliën meer nodig om het water proper te houden. Op de lange termijn scheelt dit enorm veel geld, want zonlicht heeft een sterke invloed op algengroei. Algen breekt chloor extra snel af, ondanks dat er cyanuurzuur in het water zit.

Reden 4: het biedt veiligheid
Veel mensen die een zwembad in de tuin hebben, hebben ook kinderen. Als je (kleine) kinderen hebt rondrennen in de tuin, dan is dat eigenlijk al reden genoeg om een zwembad overkapping aan te schaffen. Dit biedt namelijk een stuk meer veiligheid! Dit geldt trouwens ook voor huisdieren zoals honden of katten die rond het zwembad wandelen en er bijvoorbeeld per ongeluk in kunnen vallen.

Naast zwembad overkappingen bestaan er ook zwembadafdekkingen. Elke afdekking biedt goede isolatie voor het zwembadwater, maar de veiligheid kan wel nogal verschillen per soort overkapping. Alhoewel leveranciers van deze afdekkingen anders beweren, is een afdekking zelden sterk genoeg om het gewicht van een kind of huisdier te houden. Let hier dus goed op als je een nieuwe zwembadafdekking aanschaft. Er bestaan echter ook andere manieren om je kinderen en huisdieren te beschermen. Een hek rondom het zwembad of een zwembadoverkapping geven een stuk meer veiligheid!

Reden 5: het is betaalbaar
Zwembad overkappingen zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden, waardoor ze tegenwoordig ook een stuk betaalbaarder zijn. Er zijn namelijk veel verschillende modellen te verkrijgen en je kunt ze in allerlei prijsklassen kopen. Als je veel geld wil besparen en een beetje handig bent, dan kun je zelfs pakketten kopen die je helemaal zelf in elkaar zet.

post

Laat een wespenplaag direct weghalen

Heb je last van wespen in de tuin of binnen je woning? Zorg er in dat geval voor dat het wespennest zo snel mogelijk opgespoord en verwijderd wordt. Op deze manier kan een serieuze wespenplaag voorkomen worden. Zeker voor mensen met een wespenallergie kan een steek van deze beestjes grote risico’s met zich meebrengen. Daarbij is het geen prettig idee, wanneer het ongedierte door je woning vliegt. Zelf een wespennest verwijderen is doorgaans niet eenvoudig. Een plaag met wespen weghalen is dan ook een typische klus voor ongediertebestrijders. In dit artikel lees je er meer over. 

Professionele aanpak bij bestrijding van wespen 

Voor de bestrijding van wespen is een professionele aanpak noodzakelijk. Zo maken ongediertebestrijders gebruik van beschermende kleding en hebben zij effectieve middelen tegen de wespen. Het is belangrijk de wespen niet alleen te doden, maar het nest ook direct te verwijderen. Zo weet je zeker dat er geen wespen of larven achterblijven. Een kleine koningin overleeft de winter en begint een volgende lente aan de bouw van een nieuw wespennest. Soms wordt gedacht dat alle wespen sterven tijdens de koude dagen in november en december, maar dat is niet juist. 

Voordelige ongediertebestrijder inschakelen 

Bij het inschakelen van een ongediertebestrijder is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Vraag bijvoorbeeld bij verschillende partijen een offerte op. Zo weet je zeker dat je een ongediertebestrijder op voordelige wijze in kunt schakelen. Je wilt hier immers niet te veel voor betalen! Ook is het raadzaam om te kijken naar de ervaring die een ongediertebestrijder heeft. Is de partij landelijk actief, of werkt men vanuit een losse vestiging? Des te breder een ongediertebestrijder georiënteerd is, des te betrouwbaarder is de service vaak ook. 

Tip: zoek naar koopjes voor verpakkingsmaterialen, zoals plastic bakjes. Deze kun je gebruiken om voedingsmiddelen op te bergen, om het aantrekken van ongedierte tegen te gaan.

post

Het bouwen van een energieneutraal huis

Wil je een huis bouwen dat energieneutraal is? Dan dien je hiervoor een bouwbedrijf in te schakelen dat hierin gespecialiseerd is. Een normaal bouwbedrijf zal hier mogelijk moeite mee hebben. Waardoor het aan te raden is om met een gespecialiseerd bedrijf in zee te gaan. Energieneutraal bouwen is namelijk niet iets wat ieder bouwbedrijf vaak doet. Controleer dus altijd even of jouw bouwbedrijf hierin gespecialiseerd is. 

Huis ontwerpen

De voordelen van energieneutraal

De voordelen van energieneutraal zijn natuurlijk enorm. Ten eerste zal je geen geld meer kwijt zijn aan energiekosten. Omdat je huis uit zichzelf genoeg stroom weet op te wekken. En een zeer goede isolatie heeft, waardoor de warmte goed binnen zal blijven. Dit zal je dus veel geld besparen, vooral op de langere termijn. Wil je na lange tijd je huis gaan verkopen? Dan is het zeker dat je er meer voor kunt vragen. Want een energieneutraal huis is natuurlijk erg aantrekkelijk. 

Maar de voordelen zijn niet alleen op financieel gebied merkbaar. Natuurlijk draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Want je zal geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Welke erg slecht zijn voor het milieu. Het is natuurlijk wel degelijk dat er veel moet veranderen om het milieu te redden. En het bouwen van een energieneutraal huis is daarvoor al een goede eerste stap. 

Huis laten bouwen

Wil je nu zo’n huis laten bouwen? Ga dan op zoek naar een partij waar men voldoende expertise heeft van energieneutraal bouwen. Je wilt een bouwbedrijf waar men jarenlange ervaring heeft. En zo een proces heeft weten te bouwen waarmee je zeker bent van een energieneutraal huis. Het is aan te raden om enkel voor een bouwbedrijf te kiezen waar dit specialisme aanwezig is. Omdat het bouwen van een energieneutraal huis een vak apart is.

post

Vind een dakdekker in de regio

Goedkoop een nieuwe dakbedekking aanbrengen? Kies voor een dakdekker uit de regio! Er zijn op internet talloze dakdekkers te vinden, die hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van dakwerkzaamheden. Denk aan het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking, het herstellen van schade aan je bestaande dakbedekking, enzovoorts. Het is belangrijk om voor een ervaren en professionele dakdekker te kiezen. Op deze manier ben je ervan verzekerd, dat de klussen op de juiste wijze worden uitgevoerd! Het kan grote gevolgen hebben, wanneer twee stroken met zink bijvoorbeeld niet goed op elkaar aansluiten. 

Informeer naar de ervaring en kosten van dakdekkers 

Bij het zoeken naar een dakdekker in de regio zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Informeer altijd eerst naar de ervaring die een dakdekker heeft. Kijk eventueel ook naar het aantal dakdekkers wat bij het bedrijf is aangesloten. Een dakdekker die door het hele land actief is, zal soms betrouwbaarder zijn dan een eenmanszaak. Deze dakdekker uit Amersfoort is bijvoorbeeld aangesloten bij een netwerk, die ook elders in het land actief is. Vraag ook altijd offertes op bij verschillende bedrijven. Het geeft je een beeld van de gemiddelde prijs voor de uit te voeren werkzaamheden. 

Laat je adviseren over de mogelijkheden 

Wanneer je een geschikte dakdekker gevonden denkt te hebben, is het verstandig om je persoonlijk te laten adviseren. Welke mogelijkheden heb je? Voor welke optie zou de dakdekker gaan, als deze in je woning zou wonen? Enzovoorts. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. Dit maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen. Kijk vooraf ook eens op internet naar de verschillen tussen de soorten dakbedekking. Kies je voor het goedkope bitumen, of ga je voor een duurder groen dak? Een groen dak biedt het voordeel dat het de warmte beter in huis houdt.

post

Tip voor een goede wc

Ben je op zoek naar een goede nieuwe wc voor een voordelige prijs? Neem dan eens een kijkje op de website van Toiletmarkt. 

Een zeer overzichtelijke website met aantrekkelijke informatie 

Toen ik zelf op het internet op zoek ging naar een nieuwe wc kreeg ik er veel zoekresultaten. Nadat ik een tijdje op het internet op zoek was gegaan en een aantal websites had bezocht en met elkaar had vergeleken sprak mij de website van Toiletmarkt mij het meeste aan. De website van dit bedrijf is namelijk erg overzichtelijk en bevat zeer veel aantrekkelijker informatie. Dit sprak mij erg aan waardoor ik besloot om een kijkje nemen in het assortiment. 

toilet

Een zeer ruime keuze bij Toieltmarkt

Het bedrijf biedt een zeer groot assortiment aan waardoor ik erg veel keuze had tussen veel verschillende wc’s . Nadat ik een aantal wc’s met elkaar had vergeleken besloot ik om over te gaan tot een aankoop. Het bedrijf hanteert namelijk erg voordelige prijzen wat ik zelf erg aantrekkelijk vond.  Mijn aankoop werd erg snel geleverd, werkt uitstekend en was gemakkelijk om zelf te plaatsen. Daarom ben ik ook zowel erg tevreden over dit bedrijf als over mijn nieuwe toilet.

post

Kies een betrouwbare makelaar in Rotterdam

Een woning in Rotterdam zoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de huizenjacht heb je te maken met veel concurrentie, lastige prijsonderhandelingen en dat je moet oppassen wat er in de kleinere lettertjes staat geschreven. Een makelaar inschakelen is hierbij erg belangrijk, maar waar vind je een goede makelaar in Rotterdam die verstand van de stad heeft en er alles aan kan doen om jouw ideale woning te vinden? Kettner Makelaardij is het makelaarsbedrijf dat hart heeft voor Rotterdam en voor jou als (nieuwe) bewoner van de stad. De makelaars van Kettner Makelaardij helpen je met het hele traject om een nieuwe woning in Rotterdam te kunnen kopen, zonder addertjes onder het gras maar met de beste voorwaarden. Door samen met een makelaar van Kettner Makelaardij een woning in Rotterdam te zoeken kan je ervan uitgaan dat je je droomhuis vindt met de beste voorwaarden.

Hulp bij alles

De een vindt het lastig om zelf geschikte huizen te vinden, de ander kan wel wat hulp gebruiken bij de onderhandelingen van de prijs. De makelaar van Kettner Makelaardij kan je ondersteunen in alles wat er nodig is om in je nieuwe huis te komen. Van het zoeken naar een perfecte woning tot de bezichtiging en van de prijs tot de handtekening onder het koopcontract. Je wordt bijgestaan vanaf het moment dat je aan komt kloppen en alle handelingen worden gedaan met jou als uitgangsbasis. Jíj moet tevreden zijn met het huis, de buurt en de prijs, alleen dan is het werk van de makelaar af. Wanneer je een makelaar in armen neemt wil je uit kunnen gaan van kwaliteit en vakmanschap, wat bij Kettner Makelaardij wel goed zit. Deze makelaardij is al jaren een begrip in Rotterdam en aangesloten bij de NVM. Als je op zoek bent naar een makelaar Rotterdam, dan is Kettner Makelaardij de professional die ervoor zorgt dat je het perfecte huis vindt waar je het leven kunt leiden van je van droomde.

post

De voordelen van het laten maken van een tuinontwerp

Wanneer je op Google op ‘tuinontwerp’ zoekt, kom je diverse gratis programma’s tegen waarmee je zelf online je tuin kunt ontwerpen. Maar hoewel het op het eerste gezicht leuk en praktisch lijkt om je tuinontwerp zelf te maken, biedt het laten maken van een ontwerp een aantal voordelen. In dit artikel gaan we hier nader op in.

Een hovenier heeft kennis van beplanting

Een hovenier werkt dagelijks met groen, daardoor beschikt hij over een enorme hoeveelheid vakkennis en kan hij je bij het ontwerpen van je tuin adviseren over de beplanting. Het gevolg daarvan is bijvoorbeeld dat je in alle seizoenen een mooie tuin hebt. Dat is namelijk te realiseren door voor een juiste verhouding tussen seizoensplanten en winterharde planten te zorgen.

Daarnaast is het goed om te weten dat er een aantal plantensoorten is waarvan de bladeren giftig zijn. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt, is het fijn dat een hovenier je kan adviseren over welke beplanting je in ieder geval niet meenemen in het tuinontwerp.

En wat te denken van bomen die er in eerste instantie klein en leuk uitzien, maar in enkele jaren de tuin ontgroeien? Het is niet alleen zonde dat de boom dan vaak moet worden gekapt, maar ook het financiële plaatje is niet zo prettig. Het kappen van een boom kost namelijk al snel meer dan duizend euro. Met een tuinontwerp van een hovenier worden dit soort verassingen je bespaart.

Een hovenier houdt rekening met het veranderende klimaat

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker met te maken met zware regenbuien. Een tuin die hier niet op is berekend, staat al snel blank. Een hovenier kan je adviseren over maatregelen waarmee je dit kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een juiste verhouding tussen beplanting en betegelde stukken tuin. Maar ook andere eenvoudige, maar zeer effectieve oplossingen, zoals het aansluiten van de regenton op de dakgoot is iets waar je zelf niet zo snel aan zult denken.

Een hovenier houdt rekening met het gebruik van de tuin

Wanneer je zelf een tuinontwerp maakt, bestaat de kans dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet met betrekking tot het gebruik van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan voldoende zitruimte, zodat je tijdens verjaardagen ook je gasten in je tuin een zitplaats kunt aanbieden. Of aan een hoekje in de tuin waar je voldoende privacy hebt zodat je ongestoord kunt zonnen.

Mooie bloemen

Het gebruik van de tuin heeft overigens ook effect op de beplanting en de andere aspecten van de tuin. Zo zijn scherpe hekwerkjes en rotspartijen niet geschikt voor een tuin waarin kinderen spelen. En als je er niet op zit te wachten om vele uren aan tuinonderhoud te moeten besteden, dan kun je bepaalde beplanting, zoals bijvoorbeeld gras, beter niet in je tuin verwerken. Allemaal aandachtspunten waar een hovenier rekening mee houdt bij het maken van een tuinontwerp.

3D tuinontwerp

Het laatste voordeel van het laten maken van een tuinontwerp, is dat een goede hovenier vaak met een 3D tuinontwerp werkt. Zo kun je voor de aanleg van je tuin ervaren hoe je tuin er in het echt uit komt te zien. Vreemd genoeg werken veel hoveniers nog niet met 3D tuinontwerpen, dus is het soms lastig om een hovenier in de buurt te vinden die wel met dit soort mooie ontwerpen werkt.

Een voorbeeld van een hoveniersbedrijf die professionele 3D ontwerpen maakt en daar veel ervaring mee heeft opgedaan, is Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk. Overweeg je om een tuinontwerp te laten maken, dan is het zeker de moeite waard om deze partij te benaderen.

Wil je meer weten over het laten maken van een tuinontwerp, klik dan op deze link: https://www.aardoomhoveniers.nl/dienst/tuinontwerper/

post

Wanneer is het tijd om uw dak te renoveren?

Heeft u te maken met een daklekkage? Dan wilt u dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Logisch, want een lekkage kan veel waterschade veroorzaken in uw woning. In de meeste gevallen is een daklekkage snel te repareren door een professionele loodgieter. Keert het lek binnen de kortste keren terug? Dan is uw dakbedekking mogelijk aan het einde van zijn latijn. U kunt er in dat geval voor kiezen om te verhuizen, maar dit is niet noodzakelijk. DakPro uit Venlo kan namelijk ook een dakrenovatie uitvoeren. Op deze manier kunt u zonder problemen in uw huidige woning blijven wonen.

Dakbedekking geheel of gedeeltelijk vervangen?

De renovatie van dakbedekking kan betrekking hebben op uw gehele dak. In dat geval wordt de oude bedekking in zijn geheel verwijderd en krijgt u nieuwe dakbedekking. Dit is natuurlijk overbodig wanneer de schade zich slechts voordoet op een klein gedeelte van uw dak. U kunt kiezen voor totale renovatie, maar dit maakt het onnodig duur. Wanneer u enkel het slechte deel van uw dak vervangt, scheelt dit aanzienlijk in de kosten. Twijfelt u wat de beste keuze is? Laat DakPro dan bij u langskomen. Deze professionele dakdekker kan u namelijk van advies voorzien. Zo weet u zeker dat u niet de verkeerde keuze maakt.

Ga niet zelf aan de slag!

Heeft u een keuze gemaakt? Dan is het zaak de dakrenovatie zo snel mogelijk uit te voeren. Op deze manier blijft de schade namelijk beperkt. Wij raden u niet aan om zelf met uw dakbedekking aan de slag te gaan. Doe dit zeker niet wanneer u hier geen ervaring mee heeft. In dat geval is het namelijk maar de vraag of u de dakbedekking op de juiste wijze plaatst. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken wanneer u dit door een professionele dakdekker uit Nieuwegein laat doen. De dakbedekking wordt in dat geval op vakkundige wijze vervangen. De kans op bijvoorbeeld een lekkage is zodoende minimaal.