Gietvloer van goede kwaliteit

Hoeveel kost een gietvloer van goede kwaliteit? Er zijn geen vaste prijzen voor gietvloeren te noemen. Elke situatie is weer anders namelijk. Een ruimte van 200 m2 voorzien van een gietvloer zal hoe dan ook meer kosten dan een ruimte van 50 m2 bijvoorbeeld. Het is wel zo dat de prijs per vierkante meter scherper wordt naarmate u meer vierkante meters afneemt. Het kan dus lonen om samen met vrienden of buren een gietvloer te kopen. Dit leidt tot een afname van meer vierkante meters, de kans op een leuke korting is dan groter.

2

Persoonlijk advies

Als u een gietvloer wilt kopen is het allereerst verstandig om eens een showroom te bezoeken. In zo’n showroom kunt u de verschillende modellen en kleuren gietvloeren bekijken. Niet elk model kost hetzelfde namelijk. Daarnaast kunt u ook met de adviseur praten om na te gaan welke gietvloer het beste in uw woning past. Een badkamer vereist een andere gietvloer dan een woonkamer bijvoorbeeld. De adviseur kan tegens nagaan wat de totale kosten van de gietvloer zijn.

Kosten gietvloer

 

Houdt u er rekening mee dat de gietvloer ook nog gelegd moet worden. Ook daar zijn kosten aan verbonden uiteraard. In een persoonlijk gesprek kunt u een totaaloverzicht krijgen van de kosten. Zo kunt u ontdekken of de gietvloer prijs is zoals u had verwacht. Het zal u dan ook niet verbazen dat er op internet geen prijslijsten te vinden zijn waarop staat hoeveel gietvloeren kosten.

Gietvloeren in de aanbieding

Het komt regelmatig voor dat een bepaalde soort gietvloer in de aanbieding is. U kunt dan zomaar 5% of 10% korting krijgen op de prijs per vierkante meter. Het kan lonen om te wachten met uw aankoop tot dat er een mooie aanbieding is. Als u veel vierkante meters afneemt kan dit tientallen tot honderden euro’s schelen.