Het zakmes: de ideale tool voor indoor en outdoor

Er zijn weinig gereedschappen die zó veelzijdig zijn als een zakmes. Vooral als u vaak buitenshuis in de natuur te vinden bent, is een zakmes eigenlijk onmisbaar. Wilt u een zakmes kopen, dan heeft u de keuze uit veel verschillende messen. Doordat zakmessen gebruikt worden voor diverse doeleinden, zijn er veel types op de markt.

Welk type zakmes kan u het beste aanschaffen?

De prijs van zakmessen kan sterk verschillen. Als u op zoek bent naar een relatief simpel zakmes, dan zal de prijs niet zo hoog liggen, wellicht op een paar tientjes. Voor sommige professionele doeleinden is een mes met meer scherpte, gebruiksvriendelijkheid of mogelijkheden nodig.

Vraag advies van een specialist

Bestelt u een mes van een online messenspecialist, dan kunt u er eigenlijk wel van uitgaan dat het met de kwaliteit goed zit. Daarnaast kunt u vragen stellen en advies krijgen over de toepassingen van het zakmes. Voor iedere toepassingen zijn er namelijk weer andere soorten zakmessen gemaakt, neem een kijkje op de website en ontdek het vandaag zelf nog! Wilt u vooral in de tuin of in de natuur bezig gaan? Dan is een eenvoudig vast mes voldoende. Wilt u het zakmes kunnen gebruiken als volwaardig gereedschap, dan is een multitool een goede aankoop.

Hoe zit het met veiligheid en wettelijkheid?

In Nederland zijn zakmessen toegestaan, maar als u een mes koopt is het soms niet duidelijk in welke categorie het valt. Uw zakmessenspecialist kan u vaak het beste per geval adviseren, maar doorgaans kunt u de volgende regel aanhouden: is het mes korter dan 28 centimeter, en is het een model dat voornamelijk wordt gebruikt als gereedschap, dan is het toegestaan. Natuurlijk is het afhankelijk van uw wensen welk model het beste bij u past, maar een scherp zakmes is altijd een welkome toevoeging aan uw gereedschap.zakmes