Rolgordijnen op maat: stijlvol raambekleding voor elk interieur!

Rolgordijnen op maat: stijlvol raambekleding voor elk interieur!

Rolgordijnen zijn nog steeds een populaire keuze, ondanks de opkomst van diverse varianten van raambekleding. Ze zijn praktisch en dragen bij aan een sfeervolle uitstraling van elke kamer, of je nu een rolgordijn zoekt dat past bij een landelijke interieurstijl of een moderne woonstijl. Maak je interieurlook compleet met rolgordijnen op maat door te kiezen uit jouw gewenste kleur en stofsoort. Voldoet de raamdecoratie aan jouw persoonlijke designwens, dan kun je met extra voldoening de sfeer finetunen met de gewenste lichtspeling.

Rolgordijnen op maat

Wanneer je investeert in rolgordijnen op maat, geniet je van een sfeervolle raambekleding die past bij je interieur. Bij het samenstellen van jouw ideale rolgordijn zijn veel variaties denkbaar in kleurgebruik, materiaal en afmetingen. Denk hierbij aan de verschillende stoffen die het daglicht filteren of juist verduisteren, waardoor je een rolgordijn kunt laten maken voor elke ruimte. Zo vraagt de woonkamer bijvoorbeeld om een uitvoering met lichtdoorlatende stof, terwijl je voor de slaapkamer wellicht liever een rolgordijn hebt dat zoveel mogelijk verduistert.  

Verduisterend rolgordijn

Een verduisterend rolgordijn is niet alleen prettig voor kinderen die op tijd naar bed moeten, maar ook prettig voor jou wanneer je wilt uitslapen. Met een rolgordijn die blindeert los je dit probleem eenvoudig op en geniet je van een lange nachtrust. Heb je veel inkijk in je woning en wil je meer privacy? Dan kun je natuurlijk ook een verduisterend rolgordijn bevestigen in de woonkamer.

Rolgordijnen: transparant of lichtdoorlatend?

De keuze die je maakt tussen een transparant rolgordijn en een gordijn die lichtdoorlatend is, is afhankelijk van de inkijken. Hoewel de gordijntypes dezelfde functie doen vermoeden, is er bij een rolgordijn dat licht doorlaat minder inkijk. Een transparant rolgordijn is gemaakt van stof waar je gemakkelijker doorheen kunt kijken. Heb je behoefte aan lichtinval met behoud van privacy? Kies dan voor een lichtdoorlatend rolgordijn.

Elektrische rolgordijnen op maat

Naast rolgordijnen met handmatige bediening zijn er ook elektrische rolgordijnen verkrijgbaar. Ten opzichte van het manuele model geniet je met name van de comfortabele bediening. Dat kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld langer in bed wilt blijven liggen en op afstand het gordijn wilt bedienen. Omdat elektrische modellen worden uitgevoerd zonder trekkoord zijn ze stijlvoller, maar ook kindveiliger. Overweeg je een gordijn met elektrische bediening, dan kun je net als bij gewone rolgordijnen ook elektrische rolgordijnen op maat laten maken. Kies de kleur en het motief die bij je slaapkamer of woonkamer passen en geniet naast de stijlvolle uitstraling van het functionele gemak.

Geef een reactie