Huren of kopen?

Kijk eens om je heen in je huis of op je kantoor, hoeveel spullen zie je daar? Veel mensen zijn echte hamsteraars en hopen zo door de jaren heen heel wat eigendommen om zich heen op. Is dit bij jou ook het geval? Je bent dus lang niet de enige. Kopen is voor veel mensen altijd de eerste optie, maar in sommige gevallen kun je een item net zo goed huren. Benieuwd over wat voor items we het dan bijvoorbeeld hebben? Lees deze blog en ontdek meer!

Kantoorartikelen

Het kantoor is een dynamische plek. Of althans, dat was het voor tijden van corona. Er kan van alles gebeuren op het kantoor, en wat voor spullen je daarvoor nodig hebt kan per maand verschillen. Stel het gaat heel goed met het bedrijf, dan worden er meer werknemers aangenomen en dan moet de voorraad computers bijvoorbeeld meegroeien. Maar als het tijden wat minder gaat dan heb je weer net niks aan al die overbodige inventaris… Maak het jezelf daarom als bedrijf gemakkelijk en huur zo veel mogelijk van wat je nodig hebt. Nog een voordeel; met huren neem je vaak meer af dan het product op zich. Vaak is er ook service aan verbonden, of periodieke reparaties. Wel zo makkelijk! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een afvalbak huren? Misschien is dit wel geschikt voor jouw kantoor!

Gereedschap

Veel gereedschap heb je maar heel af en toe nodig. Want heel eerlijk, hoe vaak boor jij nou een gat in je muur, of hoe vaak heb je nou een slijptol nodig? Die situaties zijn in een jaar voor de meeste mensen op 1 hand te tellen. Dus dergelijke producten zijn uitermate geschikt om te huren. Want door te huren betaal je alleen op de momenten dat je dit item nodig hebt, en zo voorkom je dat je betaalt voor iets wat het overgrote deel van de tijd stil in je garage ligt. Nog een voordeel, als je gereedschap huurt heb je ook geen onderhoudskosten hiervoor en ben je er zeker van dat je altijd gereedschap in goede staat krijgt. Dus geen botte zaag of een boor die geen draaivermogen meer heeft… Wel zo makkelijk.

Auto

Ga eens bij jezelf na, hoe vaak maak jij een autorit? Kan het eigenlijk wel uit dat jij een auto voor je deur hebt staan? Bij veel mensen staat een auto, en al helemaal nu iedereen thuiswerkt, het grootste deel van de tijd stil en ongebruikt op straat. En dat terwijl de kosten wel oplopen…. Maak voor jezelf eens de berekening hoeveel het je zou schelen als je in plaats daarvan af en toe een auto zou huren. Met het geld dat je bespaart kun je vast veel leuke dingen doen!