Met spouwmuurisolatie bespaar je energie

Energie besparen door isolatie aan te laten brengen in je huis, is een van de makkelijkste manieren van geld verdienen. Iedereen wil immers niet onnodig geld uitgeven aan deze vaste kostenpost. Het isoleren scheelt je euro’s in de portemonnee en je werkt mee aan schoon en veilig milieu. Jouw kinderen moeten ook op kunnen groeien met het gebruik van gas en elektriciteit. Door energie te besparen met spouwmuurisolatie zorg je voor de toekomst van de volgende generatie en voor jezelf omdat je geld gaat besparen. Spouwmuurisolatie brengt drastisch je energiekosten omlaag. Wanneer je deze isolatievorm combineert met het aanbrengen van dakisolatie, wordt de besparing nog groter! Kijk dus zeker ook naar deze isolatievorm.

SpouwmuurisolatieMinder kosten en meer comfort

Wanneer je een huis bewoont dat tussen 1930 en de 80tiger jaren is gebouwd, zou spouwmuurisolatie goed toepasbaar moeten zijn. Vanaf de jaren ’30 werden de huizen met een spouwmuur gebouwd, zodat isolatie van woningen vanaf die tijd goed mogelijk is. De huizen die vóór deze tijd gebouwd zijn hebben helaas geen spouwmuren. Door spouwmuurisolatie te laten aanbrengen zorg je voor meer comfort en houd je het vocht buitenshuis. Tevens wordt het huis meer waard en gaan de energiekosten naar beneden. Vocht en tocht krijgen op deze manier geen kans meer de woning binnen te dringen. Kortom, een geïsoleerde spouwmuur levert vele voordelen op. Lees meer over de voordelen van spouwmuurisolatie.

Investeren in je huis binnen één dag

Door offertes aan te vragen kom je er achter wat een en ander gaat kosten. Het ligt deels aan de woning wat de uiteindelijke prijs zal zijn. De investering heb je echter snel weer terugverdiend, omdat de stookkosten na het isoleren lager uitvallen. De isolatieklus is doorgaans binnen één dag geklaard. De isolatie wordt buiten in de muur aangebracht. Binnen merk je er niks van. Het materiaal wordt naar binnen gespoten door gaatjes die in de voegen zijn aangebracht. Nadat alles is geïsoleerd worden deze gaatjes weer dichtgemaakt. Een schone, snelle klus die veel geld zal doen besparen.

Energielabel-en-spouwmuurisolatieHet isolatiemateriaal

Het isolatiemateriaal wat voor de spouwmuur wordt gebruikt kan bestaan uit;
Purschuim
Het purschuim wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur ingebracht waarna het snel droogt en direct isoleert. Doordat de structuur open is blijft de muur ademen en ontstaan er geen vochtproblemen.
Glaswol
Glaswol is een hoogwaardig isolerend materiaal. Geluid- en vochtwerend. De glaswol wordt van buitenaf tussen de muren ingebracht. Ook het materiaal
Steenwol heeft bijna dezelfde werking. Is nog meer geluidswerend dan glaswol en vochtbestendiger.
Isolatiekorrels
Isolatiekorrels is het zogenaamde piepschuim dat alle eigenschappen bevat op het gebied van warmte-isolatie, vocht- en geluidwering. Kortom een prima materiaal wat als isolatie voor je woning kan worden gebruikt.

Werking van spouwmuur
Een spouwmuur bestaat uit twee muren met ruimte er tussen. Prima om van isolatiemateriaal te voorzien. Tegenwoordig zijn de nieuwgebouwde huizen al voorzien van isolatie. Bij oudere woningen die wel een spouwmuur hebben werd dikwijls niks geïsoleerd. De mogelijkheid is echter wel aanwezig. Wil je meer weten over spouwmuurisolatie kijk dan eens op het internet om meer te weten te komen.

Tot slot: een geïsoleerde woning levert een gezonder binnenklimaat op, maar er is meer dat je kunt doen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Op dit blog over gezondheid lees je er meer over.