Badkamers en douches

Badkamers, je ziet er iedere dag wel reclames van voorbij komen. Op televisie, radio en ook online zijn badkamers een veel gezien item. Voor veel mensen is dit het moment om een nieuwe badkamer aan te schaffen of een gedeeltelijk nieuwe badkamer. Bij het kopen van een huis wordt de keuze het meeste gemaakt om een badkamer aan te schaffen, zeker bij een nieuwbouwwoning. Maar in deze tijd van woning schaarste besluiten mensen die niet kunnen verhuizen hun eigen woning op te pimpen. Een badkamer en/of keuken is dan een veel gekozen optie. Het aantal aanbieders van badkamers is enorm. Maar ook het assortiment badkamers is de laatste jaren enorm uitgebreid. Vrijwel voor iedere wens is er wel een oplossing te vinden. Of je nu online oriënteert of door een showroom wandelt, het is lastig om niet enthousiast te worden van wat je ziet.

Je badkamer en afval

De douche is meestal de blikvanger in de badkamer. De meeste mensen staan iedere dag onder de douche en een goede douchekeuze is dus heel belangrijk. De douches van tegenwoordig bestaan er in alle soorten en maten. Vroeger is dit echter wel eens anders geweest. Jaren geleden bestond er namelijk enkel het douchegordijn als spatscherm. Nu zijn er vele andere oplossingen en mogelijkheden voor in je badkamer. Tegenwoordig kan je kiezen uit douchebakken, tweepersoonsdouches, douchecabines, inloopdouches, douchewanden en complete douchecabines.  Verder wint de inloopdouche steeds meer aan populariteit. Veel ruimte en geen deur waar je tegenaan stoot zijn meestal de argumenten om voor deze variant te kiezen. Maar voordat je van je paleisje kan gaan genieten moet er wel veel werk verzet worden. De meest mensen maken gebruik van een vakman voor de verbouwing. Met hem bespreek je jouw wensen en ook op welke manier het puin en afval afgevoerd gaat worden.

Het afvoeren van je badkamerafval

Als je je oude badkamer gaat vervangen door een nieuwe moet er eerst heel wat hak en breekwerk verricht worden. De oude vloer, je bad, douchecabine, tegels het zal je verbazen hoeveel afval er afgevoerd moet worden. Het meest handige is om hier een afvalcontainer voor te huren. De puincontainer kan je voor je deur laten plaatsen en na afloop van de verbouwing wordt hij weer vol opgehaald. Afvalcontainers zijn er in allerlei soorten en maten. In overleg kan je bepalen welk formaat afvalcontainer voor jou het meest geschikt is. Nog een voor deel van het huren van een afvalcontainer is dat je er vrijwel alle soorten afval in mag storten.