terrasoverkapping op maat

De vele voordelen van een terrasoverkapping

Zoek je een manier om extra woonruimte te creëren zonder een ingrijpende verbouwing van je huis? Dan is een terrasoverkapping op maat dé oplossing. Je ervaart direct de extra ruimte en geniet het hele jaar door van je tuin en het buitenleven. Een terrasoverkapping vergroot bovendien de waarde van je huis.

terrasoverkapping op maat

Tal van voordelen

Een terrasoverkapping is niets meer of minder dan het overdekken van een terras. De voorkant van de overkapping is meestal open en biedt je een heerlijk uitzicht op je tuin. De zijwanden kan je dichtmaken of ook open laten. Het is maar net wat jij met de extra ruimte wil. Met schuifpanelen sluit je eenvoudig de voorkant en zijwanden af en creëer je een extra werk- of hobbykamer. Met een terrasoverkapping op maat is alles mogelijk.

Naast de extra woonruimte biedt een overkapping veel meer voordelen. Op warme dagen zit je heerlijk uit de zon in de aangename koele schaduw. Trekt er een buitje over, dan hoef je niet naar binnen om te schuilen. Het is een heerlijke plek om samen met vrienden of familie te loungen of te koken tijdens lange zomeravonden. In de winter zit je er juist weer beschut en lekker knus. De extra ruimte aan huis is ook een handige opslagplek; voor bijvoorbeeld tuinmeubels en kussens.

Gebruik duurzame materialen

Je kunt een standaard overkapping kopen of een terrasoverkapping op maat laten maken, die helemaal aansluit bij jouw wensen. Kies bij voorkeur duurzame materialen, dat is goed voor het milieu. Zoals een aluminiumframe. Aluminium is onderhoudsvriendelijk, roest niet en gaat jarenlang mee. De onderdelen worden aan elkaar gelast, waardoor elk denkbaar ontwerp mogelijk is.

Of kies je liever voor hout? Dat heeft een warme uitstraling en past bij ieder huis; modern of oud. Hout is ook makkelijk te bewerken en maakt jouw overkapping uniek.

Het meest betaalbare materiaal is pvc. Het is sterk – wel drie keer sterker dan glas – en laat veel licht door.

Weet je al waar je de extra ruimte voor gaat gebruiken? Wat het ook wordt, je terrasoverkapping is hoe dan ook een multifunctionele en waardevolle aanvulling op jouw huis.