Is Interieurontwerper voor mij?

Je huis decoreren met van alles zoals door droogbloemen kopen, of hotels decoreren klinkt misschien als muziek in je oren en als een leuke levensstijl om inkomsten mee te generen, maar misschien vraag je je af of dit iets voor jou is? Als je overweegt om een creatieve baan te kiezen en je misschien nog niet helemaal zeker bent of het iets voor je is zijn hieronder een aantal punten om rekening mee te houden voor deze carrière. Het maakt namelijk niet uit hoe oud je bent, je kan op elk moment in je leven een nieuwe start maken en je passie alsnog volgen!

Mentaal ben je aan het reorganiseren

Mentaal be je misschien al een kamer of hotel aan het reorganiseren. Dit is een goed teken dat je automatisch al een beeld schetst hoe een bepaalde plek er anders uit zou zien met andere meubels en accessoires. Ben je misschien ooit een kamer ingelopen waarbij je toen realiseerde dat je de kamer beter kan maken door kleine dingen te veranderen? Zoals bijvoorbeeld met wat fotolijstjes of door droogbloemen kopen. Als dit klinkt als iets wat jij vaak doet, dan is dit een goed teken dat het voor jou weggelegd is.

Vragen om Advies

Misschien komen vrienden of familie of kennissen wel eens bij je voor advies om een bepaalde kamer of huis in te richten. Heb je wel eens vrienden die zeggen, “Wow, ik hoopte dat ik jou als designer had!” Dit is natuurlijk een erg goed teken en geeft ook al aan dat het een passie van je is. Niet alleen een passie maar ook nog eens iets waar je goed in bent. Het voelt natuurlijk aan en niet geforceerd wat belangrijk is in een creatieve carrière. Creativiteit komt namelijk niet elke dag opdagen. Het is een beroep waarbij je moet leren om vooruit te werken om zo op dagen waarbij je even wat minder inspiratie hebt toch nog ideeën hebt.