10 Tips om je huis in de winter lekker warm te houden

Met de wintermaanden voor de deur is het natuurlijk goed om weer eens na te  gaan hoe je huis weer lekker warm te houden. Een huis dat op een slimme manier warm wordt gehouden biedt niet alleen meer plezier om in te verblijven maar zorgt er ook voor dat er flink kan worden bespaard op de energierekening.

  1. Zorg er altijd voor dat er zo min mogelijk warmte kan ontsnappen via ramen en deuren. Het is hierbij heel belangrijk dat er zo min mogelijk openingen bij beide zijn die warmte doorlaten. Kieren kunnen met een montagekit worden dichtgelijmd terwijl je onderaan de deuren een dikke mat  kunt plaatsen.
  2. Gebruik de ramen om zoveel als mogelijk zonlicht binnen te laten. Overdag is het dus een goed idee om de gordijnen open te gooien en de warmte binnen te laten. Doe dan in de avonduren de gordijnen wel dicht zodat er geen warmte naar buiten ontsnapt
  3. Gebruik tapijten of matten om de vloer te isoleren. Vooral bij houten vloeren is dat van belang. Het plaatsen van een tapijt of mat op de vloer voelt bovendien ook veel prettiger aan om op te lopen en houdt de voeten lekker warm.
  4. Zorg er ook voor dat het interieur van de woning warmte uitstraalt. Maak gebruik van warme kleuren en zorg voor een lekker knusse inrichting.
  5. Laat  zo min mogelijk warmte  ontsnappen via de zolder of bovenverdiepingen. Omdat warme lucht relatief lichter is dan koude, zal het opstijgen en ontsnappen waar het de kans krijgt. Let er dus op dat de zolder dus goed is geïsoleerd.
  6. Een andere tip om je huis in de winter lekker warm te houden is om alleen die ruimtes van het huis te verwarmen waar het nodig is.
  7. Plaats dikke dekens op het bed waar je lekker onder kunt kruipen. Zo een dikke deken voelt niet alleen heerlijk aan maar houdt je dus ook eens lekker warm.
  8. Draag zoveel als mogelijk dikke kleding in huis. Een eenvoudige wollen trui en muts binnenshuis doet wonderen.
  9. Ook de verlichting van je woning kan worden gebruikt om het huis lekker warm te houden. Gloeilampen geven heel veel warmte af en zorgen, vooral in kleinere ruimtes, voor een merkbare verhoging van de temperatuur.
  10. En de belangrijkste tip om je huis in de winter lekker warm te houden: Zorg er voor dat de verwarming is nagekeken door een loodgietersbedrijf. Zo voorkom je onaangename verrassingen wanneer de verwarming het hardst nodig is.

Mocht je problemen hebben met het warme water, neem dan gelijk contact op met een van de beste loodgieter in Utrecht.