Waarom LED verlichting

De afgelopen jaren is LED-verlichting steeds populairder geworden, LED is ondertussen de nummer 1 lichtbron geworden. Een van de grote redenen hier achter is de dat de duurzaamheid van de LED lampen sterk verbeterd is. De lampen kunnen nu tot wel 50.000 uren blijven branden, een goede investering dus.

Financieel voordeel van LED-verlichtingastro-puzzle---astro-as-0931-product-thumbnail

LED-verlichting is een van de meest rendabele investeringen. De terugverdientijd van de LED’s is in vergelijking met andere vormen van duurzame energie zeer kort. LED lampen verbruiken veel minder elektriciteit en hierdoor bespaar je veel meer geld dan bij een gloei- of halogeenlamp. LED lampen gaan rond de 10 tot 15 jaar mee. De terugverdientijd van de LED lamp ligt rond de twee jaar. Zo verdien je de meerprijs van je LED lamp tegenover de prijzen van een gloeilamp of halogeenlamp terug.

Direct volledige lichtspreiding

Natuurlijk zijn er buiten de financiële nog anderen redenen om voor LED verlichting te kiezen. Zo heeft een LED lamp geen opstart- of opwarmtijd nodig om direct de volledige lichtspreiding te bereiken. Bij een spaarlamp duurt het even na het opzetten eer dat er veel licht is en dit vinden veel mensen vaak vervelend.

Milieuvriendelijkheid

Nog een andere reden om voor LED lampen te kiezen is de milieuvriendelijkheid. De lampen gaan veel langer mee. Met een brandtijd tot 50.000 uren kan een LED lamp gemiddeld 13 jaar mee. Zo moet je dus minder vaak je lampen vervangen en heb je natuurlijk veel minder afval.absinthe-case---absinthe-r-ab-12061-01-ww-product-thumbnail

Design keuzes

LED-lichtbronnen zijn veel compacter dan gloei- of halogeenlampen. Hierdoor zijn er veel meer design mogelijkheden. Je hebt dus meer keuze uit diverse lampen en stijlen.