Het juiste schakelmateriaal voor jouw sfeerverlichting

Licht gaat nooit vanzelf aan. Je hebt hierdoor bijvoorbeeld een schakelaar, stopcontact of dimmer nodig. Deze worden ook wel schakelmateriaal genoemd. Het is van belang dat je altijd de beste materialen aanschaft, zodat je jouw lichten op de juiste manier kunt gaan bedienen. Wanneer je op zoek bent naar dit materiaal, dan moet je goed opletten welke merken er te vinden zijn en welke specificaties hierbij komen kijken. Ook moet je weten waar je op moet letten bij het aanschaffen, zodat je geen verkeerde koop doet. We helpen je daarom graag op weg, zodat je jouw huis weer uit kunt breiden. 

Meerdere mogelijkheden van verscheidene merken 

Schakelmateriaal komt in verschillende vormen en maten. Daarbij zijn meerdere merken betrokken, zoals bijvoorbeeld Gira, Jung, Niko en Peha. Je kunt hierbij kiezen uit inbouw materiaal kiezen. Dit zijn stopcontacten, schakelaars en dimmers, maar ook de afdekplaat om alles af te kunnen werken. Stopcontacten komen hierbij met en zonder randaarde, met kinderbeveiliging en zelfs met USB-aansluiting. De schakelaars kun je met bijvoorbeeld een bewegingsmelder aanschaffen voor extra gemakken. Je zult daarom ook voor jezelf moeten bepalen welke materialen je in jouw huis wilt hebben. 

Let op alle opties per merk 

Wanneer je schakelmateriaal aan gaat schaffen is het van belang dat je voor alle onderdelen hetzelfde merk aanschaft. De merken hebben namelijk allemaal hun eigen vorm en bevestigingsmethode, waardoor combineren niet mogelijk is. Daarbij zijn ook de series anders, waardoor je ook deze niet kunt gaan combineren. Om er uiteindelijk een geheel van te maken is het ook goed om overal dezelfde kleur voor te kiezen. Je zult daarom op moeten letten welke kleur je hebt, zodat het eenvoudig bij elkaar past en jouw woning mooi afgewerkt wordt.