Tip: deze speeltoestellen uit Brabant

 

IMG_0097bewerktSoms loop je ergens en dan denk je, waar is hier plek voor kinderen om te spelen? Of, waarom gebruikt de gemeente dit veldje niet om er wat speeltoestellen neer te zetten? Natuurlijk kan er een goede reden zijn dat dat nog niet gebeurd is. 

Speeltoestellen Brabant
openb-speeltuinZo is er een bedrijf in Tilburg dat speeltoestellen maakt, plaatst en desgewenst onderhoudt. Bij toeval leerden we het bedrijf kennen. Dat dat er toe zou leiden dat we nu drie speeltoestellen in onze mooie grote tuin hebben, was werkelijk niet te voorzien. We waren bij vrienden in Noord-Brabant die in hun wijk een speelveldje hebben waar speeltoestellen Brabant geplaatst zijn. Vanaf minuut een tot we vertrokken hebben we de kinderen alleen gezien als ze honger of dorst hadden.
Veilig
nieuws-elf-iekenVoor ons zijn er een aantal aspecten aan speeltoestellen die goed geregeld moeten zijn. Op de eerste plaats moeten ze veilig zijn, daarna niet te prijzig en liefst met een lange levensduur. Dat het onderhoud ook nog makkelijk is, is voor mijzelf een opsteker. Omdat we gezien hadden hoe enthousiast de jongens over de speeltoestellen waren, zijn we op zoek gegaan om een schommel te kopen. Het werden uiteindelijk twee schommels, een glijbaan en een groot ‘street doel’, een soort aluminium goal. Deze laatste is zelfs vandalisme bestendig, alhoewel we daar in de eigen tuin weinig last van hebben. Wat we wel hebben sinds we de speeltoestellen aangeschaft hebben, is nog meer toeloop van jeugd. Maar dat mag en zal de pret niet drukken.