Sauna

Ontspannen in je tuin? Dat doe je zo!

Stress is een natuurlijke reactie bij dreigende situaties, die het lichaam alert maakt. Handig als je op de snelweg plotseling moet remmen voor een ongeluk. Maar als je te maken hebt met deadlines, financiële zorgen of relatieproblemen, blijft het lichaam onnodig lang in een staat van verhoogde paraatheid. En dat is tegenwoordig steeds vaker het geval. Belangrijk dus om voldoende tijd in te plannen voor ontspanning. In dit artikel lees je hoe je de tuin daarvoor goed kunt gebruiken.

Door de toenemende drukte en stress komen steeds meer tuinen in het teken te staan van rust, ontspanning en comfort. Ook wellness artikelen nemen steeds vaker hun intrek in de tuin. Dit maakt dat de tuin tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden is van een lux resort. Wat voor tuinartikelen daarbij horen, lees je hier.

De juiste tuinmeubelen

Ontspanning in de tuin begint bij een comfortabele zithoek. Om die te creëren heb je de keuze uit enorm veel comfortabele tuinmeubelen. Het aanbod strekt zich uit van riante loungesets tot heerlijke ligbedden en van prachtige designstoelen tot knusse hangnesten. Er is dus voor ieder wat wils! Tuinmeubelen zijn ook enorm bepalend voor de uitstraling van je tuin. Bedenk dus goed welke sfeer je ermee wil neerzetten. Om nog meer rust te creëren, kun je het best kiezen voor een rustieke, natuurlijke sfeer. De tuinmeubelen die daar het best bij passen zijn gemaakt van wicker, hout en ander natuurlijk (ogend) materiaal.

Spa

Naast comfort, wordt ook wellness steeds belangrijker in de tuin. Een goed voorbeeld hiervan is de toename van het aantal spabaden. Deze massagebaden zijn de ultieme ontspanningstrigger. Het warme water van zo’n 38 graden zorgt ervoor dat alle spieren ontspannen, waardoor je ook mentaal beter kunt ontspannen. Daarnaast zorgen de massagejets voor een heerlijk bruisend gevoel dat het genieten compleet maakt.

Buitensauna

Ook de buitensauna wordt steeds populairder. Een buitensauna heeft enkele voordelen boven een sauna in de woning. Zo hoef je buiten geen rekening te houden met ventilatiemogelijkheden; de warme lucht kan direct weg. Ook stap je meteen een stuk koelere lucht in, zodra je de sauna uitstapt, waardoor het lichaam meteen tot rust komt. Ook is er in de tuin vaak net wat meer ruimte. Je kunt kiezen voor een traditionele Finse sauna, maar kunt ook een moderne infraroodsauna plaatsen.