design lampen

Design verlichting

Sculpturen van licht. Die zijn de basis voor de collecties van de design verlichting van Brand Van Egmond uit Naarden. Elk jaar verschijnt er een nieuwe collectie, nu al meer dan dertig jaar lang. De lichtsculpturen worden ontworpen door oprichter William Brand. Hoewel het gaat om design verlichting zijn de lampen niet exclusief bestemd voor grote prestigieuze gebouwen en dure woningen die op een exclusieve artistieke manier worden ingericht. De verlichting van Brand Van Egmond komt ook prima tot zijn recht in het interieur van een woning of een kantoor in een bedrijf.

design lampen zoeken

Functionele design verlichting

De collecties van William Brand bestaan altijd uit een grote verscheidenheid aan lampen. Elke collectie bevat een imposante kroonluchter, dat kan niet anders. Die wordt doorgaans gebruikt in grote vergaderzalen, conferentieoorden en luxe hotels. Deze kroonluchters zijn als design verlichting een goede aanvulling op de vaak toch al zeer rijk ingerichte zalen. Als er ruimte voor is krijgt zo’n grote zaal nog meer cachet als er twee of drie kroonluchters worden opgehangen. Behalve dat die kroonluchters echte juwelen in het interieur zijn, zorgen ze ook voor functionele verlichting. Ze geven zoveel licht dat het niet nodig is om aanvullende verlichting in te schakelen, tenzij het uit design lampen uit dezelfde collectie komt.

design lampen

Design verlichting op kantoor

Het mooie van de collecties van Brand is dat naast de imposante kroonluchters ook verlichting van een wat meer bescheiden formaat verkrijgbaar is. Die zijn gebaseerd op hetzelfde thema als de kroonluchters, maar kunnen worden gebruikt in het interieur van een woonhuis of voor de inrichting van een wat luxueuzere kantooromgeving. Je hebt de keuze uit plafonnieres, hanglampen, wandlampen, staande lampen en tafellampen. Dit is allemaal design verlichting, waardoor het interieur een prachtige uitstraling krijgt. Op een bepaalde manier haal je daarmee een stukje van het prestige van die grote kroonluchters in je huis.