Zit jij nog wel in de juiste baan?

Misschien twijfel je wel eens over je huidige werk. Is dit de baan die nog bij je past? Liggen je dromen en ambities stiekem in een andere sector? Als je op zoek wilt naar antwoorden op deze vragen is dit het juiste moment. Er is een enorm tekort aan goed personeel op de juiste plek. Voor elke werkzoekende zijn er veel vacatures om uit te kiezen. Met een goede Werving en selectie kun je er achter komen. Het start desgewenst met een zoektocht naar jouw ambities en wensen. Als deze in een andere sector dan je huidige baan liggen, is om – en bijscholing een optie. In deze tijd van arbeidskrapte kun je zonder al te veel risico om op een verkeerde plek te belanden, op zoek gaan naar ander werk. Bij duurzame projecten amsterdam zou je zomaar een fijne baan kunnen vinden, waar je voorheen niet bij stil stond. Zo geeft een krappe arbeidsmarkt kansen.

Onderhandelen loont

Elke werkgever is wel op zoek naar personeel. En elke werkgever is zich ervan bewust dat hij zuinig moet zijn op zijn mensen. Goede kansen voor de werknemers en werkzoekenden. Niet voor niets dat CAO onderhandelingen uitmonden in forse loonstijgingen. De werkgever heeft weer wat eisen te stellen. Als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt. In deze tijd kan een reactie op Vacatures groen gepaard gaan met het onderhandelen over gunstige arbeidsvoorwaarden en een hoger salaris. De tijdgeest biedt een kans.

Deeltijdwerk en vergrijzing

De grote stroom mensen die afscheid neemt van de arbeidsmarkt is een oorzaak van de personeelstekorten. Binnenkort gaan nog meer babyboomers met pensioen. Meer dan er aan nieuwe mensen  bijkomen. Meer uren gaan werken voor deeltijders wordt als een oplossing gezien. Ook voor interim jobs kan een groter aantal uren werken een verbetering zijn. Nu is het de tijd om dit uit te vogelen.