Een koele woonkamer.

De zomer komt er weer aan en we hopen natuurlijk allemaal op weinig regen en veel zon. Alleen kan de zon af en toe wel lastig zijn als je binnen zit, je wilt immers gewoon televisie kunnen kijken in een lekker koel huis. Goede zonwering is dan ook erg belangrijk. Screens kunnen daarbij de uitkomst bieden. Screens, ook wel verticale zonwering, hangen langs het raam, waarbij onderaan uitstekende nokken zitten die langs de zijgeleiders lopen. Op deze manier creëren screens een windvaste situatie. Naast dat de screens handig zijn in de zomer, kunnen ze ook in de winter voordelen bieden. Screens hebben namelijk een isolerende werking, waardoor deze zonwering het huis in de zomer koel houdt en de winter warm houdt. In combinatie met voordeur met kozijn zorg je voor een frisse en koele woonkamer!

Shutters zijn anders dan screens een echte decoratie voor uw huis. Het zijn luiken met horizontale lamellen die versteld kunnen worden om de hoeveelheid lichtinval te variëren. Een ander belangrijk veschil is dat shutters zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.

Helaas zijn de zomers in Nederland niet altijd even stabiel en regent het nog regelmatig in de zomer. Om toch lekker buiten te kunnen zitten is een terrasoverkapping de ideale uitkomst. Op deze manier kun je genieten van het heerlijke buitenleven, maar heb je geen last van wind of regen.