Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard? Wilt u ook zo graag een antwoord op die vraag? Als u een koophuis heeft wilt u natuurlijk een hoge waardestijging. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Vooral van 2008 – 2014 zijn de huizenprijzen behoorlijk gedaald. In de jaren daarna is weer een stijging van de huizenprijzen te zien. Wat is mijn huis waard? Om een antwoord te krijgen op die vraag moet er een waarderapport opgesteld worden. De waarde is afhankelijk van verschillende factoren namelijk. Wanneer is uw woning gebouwd? Wat is de staat van de woning? In welk gebied bevindt de woning zich? Momenteel is er veel meer vraag naar woningen in Amsterdam dan in Groningen bijvoorbeeld.  Hoe meer vraag er is naar woningen, des te gunstiger dit is voor uw woningwaarde.

Wat-is-mijn-huis-waard

Waardebepaling door de Opbodmakelaar

De Opbodmakelaar kan een waardebepaling voor u uitvoeren. Het enige wat u moet doen is het contactformulier invullen. Er zal vervolgens telefonisch contact met u worden opgenomen. Tijdens dit contact wordt er een afspraak ingepland. De makelaar komt bij u langs om de woning te bekijken. Alle ruimtes worden grondig bekeken. Heeft u een tuin? Dan zal ook deze onder de loep genomen worden. Op basis van hetgeen de makelaar ziet kan er een nauwkeurige prijsbepaling afgegeven worden. Uiteraard bent u zelf diegene die bepaalt of de woning in de verkoop gaat of niet.

 

Waarde snel berekenen

Als u weinig haast heeft met de verkoop kan de woning tegen een hogere prijs dan de waarde te koop gezet worden. Vooral als er sprake is van een gebied waarin veel vraag is naar woningen is dit raadzaam. Wat u uiteindelijk overhoudt aan de verkoop van uw woning is afhankelijk van uw hypotheek. Heeft u het hypotheekbedrag volledig afgelost, dan is de opbrengst volledig voor u. Is er echter maar een deel afgelost, dan wordt het resterende hypotheekbedrag van de winst afgetrokken.