Huis laten bouwen

Wanneer schakel ik een schoorsteenveger in?

Een schoorsteenrenovatie kan soms nodig zijn als er een probleem is met uw schoorsteen. Hiervoor kunt u een erkende schoorsteenveger inschakelen. De term ‘schoorsteenveger’ dekt de lading natuurlijk niet. We hebben het hier over een vakman die precies weet hoe uw schoorsteen moet worden gerepareerd of gerenoveerd zodat u er zonder problemen gebruik van kunt maken. Een goed werkende schoorsteen is niet alleen prettig, het is ook nog eens belangrijk voor uw veiligheid in huis. Een schoorsteenbrand is één van de meest voorkomende redenen waardoor een woningbrand ontstaat. Voorkom dit en laat uw schoorsteen regelmatig controleren.

Geniet van uw open haard met een goed werkende schoorsteen

Als het stookseizoen voorbij is, is het belangrijk om uw schoorsteen te laten vegen. Een schoorsteenrenovatie laat u bij voorkeur ook uitvoeren voordat het winterseizoen weer begint en u de open haard weer gaat aansteken. Als uw schoorsteen goed werkt veroorzaakt uw houtkachel ook veel minder stankoverlast voor omwonenden. Let bovendien altijd goed op als u de schoorsteen gebruikt of deze goed trekt en of er tijdens het stoken geen rook in de kamer komt te staan. Als dit gebeurt dient u direct de kachel uit te maken en ramen en deuren open te zetten om te luchten. Neemt u vervolgens zo snel mogelijk contact op met De Schoorsteenbrigade. Wij werken landelijk en zijn dus in vrijwel iedere plaats in Nederland beschikbaar.

Schoorsteenrenovatie voor jarenlang stookplezier

Soms is het nodig om uw schoorsteen te laten renoveren. Als de schoorsteen bijvoorbeeld niet geschikt is voor het stoken van een houtkachel moet dit eerst worden aangepast voordat u de kachel kunt aansteken. Datzelfde geldt als u een gaskachel op de schoorsteen wilt aansluiten. Voordat u gaat stoken kunt u De Schoorsteenbrigade Zwolle langs laten komen om uw schoorsteen te vegen en indien nodig een schoorsteenrenovatie uit te voeren. Hierna kunt u veilig stoken en heerlijk genieten van de warmte van uw kachel tijdens de koude wintermaanden.