Carbid kopen

Het kopen van carbit wordt steeds vaker gedaan en daarom zijn we eens op zoek gegaan naar de mogelijkheden, eigenschappen en prijzen van dit product. Waar we achter kwamen is dat het niet alleen gekocht wordt door mensen die het leuk vinden om carbit te schieten maar ook door mensen die hun tuin goed willen onderhouden, er zijn namelijk meerdere toepassingen mogelijk als je beschikt over carbid.

De chemische werking van carbid

De chemische reactie ontstaat als carbid in aanraking komt met water of vocht. Dit is een ware katalysator omdat er een gas ontstaat. Dit is echter geen normaal gas maar het is wel heel licht ontvlambaar. Daarom kan carbit schieten ook zulke ongelooflijke knallen opleveren.

Niet alleen voor carbid schieten

Het mooie is dat je carbid niet alleen kunt gebruiken voor het knallen tijdens oud en nieuw. Als je last hebt van mollen of woelmuizen dan kan je deze ook verjagen door gebruik te maken van carbid. Dit doe je door de stukjes carbid in de grond te stoppen of in de molshopen als je die kan herkennen. Dit is niet schadelijk voor de beestjes maar ze zullen wel vertrekken omdat het gas ongelooflijk stinkt!

Bestel het gewoon online of in de winkel

Als je te veel carbid hebt gekocht dan hoef je niet te vrezen dat dit verspilling is. Je kunt het namelijk vele jaren bewaren zodat je het volgend jaar gewoon weer opnieuw kunt gebruiken. Dit is natuurlijk hartstikke handig als je nog wat overhoudt van oud en nieuw!

Verschillende hoeveelheden

Om te voorkomen dat je toch blijft zitten met een aantal kilo carbid is het verstandig om van te voren te kopen hoeveel je nodig hebt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de toepassing. Bij carbit schieten kan je meten hoe lang het duurt voordat het op is. Bij de andere toepassing is het natuurlijk afhankelijk van hoe groot je tuin is.

melkbusshop